30 maart 2014 in Brussel: de manifestatie (in vijf talen)

tower-painting-parliamentDe Internationale Commissie van Europese Burgers (ICEC) organiseert en promoot een manifestatie op 30 maart 2014 in Brussel om de vastberadenheid  van Europese burgers te tonen bij de verdediging van de democratie en de inachtneming van de Universele Rechten. De Europese burgers beklemtonen dat zij niet alleen de diversiteit van de verschillende Europese naties  respecteren, maar dat het ook moet worden gezien als een specifiek karakter van de EU, bijgevolg ligt het aan de basis van haar principes en doelstellingen.

Als onderdeel van een reeks acties die door de ICEC in de verschillende Europese landen werd georganiseerd, zullen op de manifestatie op 30 maart 2014 in Brussel honderdduizenden handtekeningen worden afgeleverd voor de uitvoering van het zelfbeschikkingsrecht: www.europeancitizensdecide.eu.

Jean Monet, één van de stichters van de Europese Unie verklaarde:”De Unie is niet die van de staten maar van haar volkeren en burgers”.
Een Europese Unie , gebaseerd op de waarden van Rechtvaardigheid, Vrijheid, Gelijkheid en Vrede. Onder de democratische vlag van respect en vriendschap onder de volkeren zullen we daarom aantonen dat miljoenen Europese burgers, zoals de Catalanen, problemen en zelfs bedreigingen tegenkomen, als ze het universele recht op zelfbeschikking willen uitdrukken.
Dit is niet alleen een belediging voor de Catalanen maar ook voor alle Europese burgers, want het is op het
Europese terrein dat dit recht met voeten wordt getreden.
Martin Luther King zei:’Elke onrechtvaardigheid is een bedreiging overal’.

Lees verder:
http://www.30m2014bru.cat/ca/content/30-maart-2014-brussel-de-manifestatie