Zwarte Pietentocht in Antwerpen

20161127_zwarte_pietBegin november werd een zogenaamd “Pietenpact” voorgesteld. Daarin wordt gesteld dat het Sinterklaasfeest moeten gevierd worden zonder raciale stereotyperingen. Dit wil zeggen dat het feest ingevuld kan worden met roetveegpieten, regenboogpieten, ongeschminkte pieten enz..
Met andere woorden, de traditionele Zwarte Piet moet plaatsmaken voor een knecht die helemaal vreemd is aan de eeuwenoude Sinterklaastraditie.
Dit Pietenpact is schandalig! De Sinterklaastraditie wordt aangepast tegen de wil van het volk. Deze mooie volkstraditie dient in ere gehouden te worden, dus MET de traditionele ZWARTE Piet.
Ons traditioneel kinderfeest krijgt het steeds moeilijker te verduren door bemoeienissen van enkele politiek correcten, die veelal van vreemde origine zijn, en hun wil willen opdringen aan de meerderheid van ons volk.
Kom daarom op zondag 27 november om 14u00 naar het Conscienceplein te Antwerpen, en toon uw solidariteit met Zwarte Piet.
Zwarte Piet moet ZWART blijven!

4 gedachten over “Zwarte Pietentocht in Antwerpen

 1. Roetveeg Pieten daar zou ik nog mee kunnen leven ! Maar regenboogpieten ??
  Ze maken van onze traditionele Zwarte Piet een …..janet .
  Wat mij betreft , Ik geloof niet meer in Sinterklaas , mijn vader zaliger vertelde toen ik achttien jaar werd dat Sinterklaas feitelijk Ma en Pa was. Als ik echter de glunder zie op de gezichten van mijn kleinkinderen zou ik het zelfs misdadig vinden als ze dat kinderfeest naar de kl…helpen .

  • Achtien jaar ??? was jij dan zooo achterlijk beste Rene ? Fikken had toen reeds z’n “drie dagen” gedaan in ‘t Klein Kasteeltje (met het oog op zijn “verplicht in een kaki-apenpakje te lopen, in dienst van vorst & vaderland” <— onzaliger gedachte

   • Neeje neeje beste Fik , ik was helemaal niet achterlijk want op die leeftijd had ik wel degelijk mijn twijfels over Sinterklaas. Mijn vader zaliger had maar schrik dat ik als soldaat militien mijn “schoentje” zou plaatsen voor de schoorsteen van de kazerne , maar daar was helemaal geen schoorsteen dus heeft hij mijn twijfels weggenomen en alles opgebiecht .

 2. Een goede raad aan alle ouders, is er geen echte zwarte piet aanwezig keer u 180° en ga naar huis, laat de sint zitten met heel zijn brol.

Reacties zijn gesloten.