Zwart verboden op Afrikaans dansfeestje

Afbeeldingsresultaat voor zebra dancing gif

Over het moderne taalgebruik van ons Nederlands gaan wij ons niet uitlaten. Het ligt nogal voor de hand wat onze redactie hiervan vindt. Maar wel over een dansfeest, dat passend bij de dagelijkse moordpoging van het Nederlands, “WeCanDance” – dansen kunnen “wij” blijkbaar uitsluitend in het Engels – gedoopt werd.

Het festival WeCanDance, dat dit weekend plaatsvindt op het strand van Zeebrugge, heeft zijn bezoekers gevraagd om hun gezichten niet zwart te schminken. (…)

Yasmine Alice18 uur ·  WE DID IT! Allemaal enorm bedankt for your support en om ons bericht te delen! En of course, mad props to WECANDANCE – Electronic Beach Festival om als eerste major evenement blackface te veroordelen en te verbieden op een festivalterrein. Thanks for taking a stance against this racist practice! Dat vele andere evenementen jullie voorbeeld mogen volgen in de toekomst! — met Mirjam Charlotte Henkens.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Deze reactie op b.g. facebookbericht wilden we u niet onthouden:

“Wat een zever! Als je je nog niet meer eens mag verkleden omdat je racist bent. Ik word echt ziek van dat gezever, wie geeft je safari’s? Zwarte mensen met kroezelhaar en dikke lippen. JA dat is zo in Afrika, en Née ik ben gene racist! Maar al die bullshit VN tegenwoordig get a life mensen! Leef en laat leven! Wie zich wil verkleden als ne zwarte laat hem godverdomme toch doen.”

Heel die racisme-vervolgingswaanzin lokt net een omgekeerde reactie uit.

4 gedachten over “Zwart verboden op Afrikaans dansfeestje

 1. Ergerlijk ! Maar wat ik even ergerlijk vind is dat men tegenwoordig geen hele zin meer in het Nederlands kan schrijven, er moet altijd een of andere onzin in het Engels (of iets dat er voor doorgaat) bij zijn. Wat zijn vele zogezegde Vlamingen toch ellendige kruipdieren !

  • Het is geen troost, maar in andere landen is de taaltoestand quasi dezelfde. Ook bv. in Duitsland wordt de eigen taal liefst geradbraakt. Waarschijnlijk om hun wereldburger’dom’ aan te tonen.

  • THANKS om mij te vergelijken met een kruipdier, ik schrijf namelijk wel meer eens tekst met hier en daar een Engels woord of uitdrukking in.
   Pen behoorlijk veel op buitenlandse sites en dat neem ik af en toe mee op deze en ook andere blogs.
   U generaliseert weet ik ook wel maar de schoen past mij dus daarom deze repliek.
   BY THE WAY, ik ben het kruipen al lang verleerd, geloof dat dat iets was als ik een babytje was, nu loop ik rechtop en sleep zelfs niet met mijn knuisten over de grond..
   En redactie, een goed verstaander heeft maar een half woord nodig… laat de Ropie’s en andere kommaneukers maar aan zet voor mij is dit de laatste reactie geweest.

   • De reactie richtte zich niet op u, maar wel op Yasmine Alice’s boodschap op facebook.

Reacties zijn gesloten.