Zwanenzang?

Kurt Ravyts maakte ons opmerkzaam op het volgende:

Ik wil u een deel van de analyse van Prof.Politicologie Carl Devos (vandaag in HLN) over de Vivaldi-regering niet onthouden :

“Vandaag zit Vivaldi voor de achtste keer samen over een mini-pensioenhervorming. De onderhandelingen slaan wonden, nochtans zal de uitkomst slechts weinig impact hebben op de betaalbaarheid van de pensioenen. Dat de relaties te gespannen zijn, bleek ook uit de openlijke confrontatie tussen ministers

Van Peteghem (CD&V) en Van der Straeten (Groen) over de overwinstbelasting voor energiebedrijven. De puberale profileringsdrang van enkele partijvoorzitters is niet meer ernstig te nemen, het steekspel tussen regeringsleden des te meer. Het was onvermijdelijk dat het wantrouwen ook binnen de regering zou sluipen. Buiten de regering bestaat Vivaldi niet meer: bij de partijen is het ieder voor zich, niemand geeft er nog om de regering. Maar ook binnen de regering krimpt de samenhang.

Het gaat daarbij al lang niet meer over de geloofwaardigheid van Vivaldi, maar over die van de politiek in het algemeen. Vivaldi, zelfverklaarde hervormingsregering, zal de gigantische pensioenuitdaging niet fundamenteel aanpakken. Het ging ook al mis met de arbeidsmarkthervorming.

De aanzet van een grote fiscale hervorming komt er ook niet. Van politieke hervormingen is geen spoor. De aangekondigde communautaire stappen stellen weinig voor. Koen Geens (CD&V) merkt terecht op dat er op federaal niveau geen enkele ernstige hervorming meer mogelijk is. Dat geeft de extreme partijen vleugels.

Nochtans klonk de roep om allerlei hervormingen zelden luider, vooral van de belastingen, arbeidsmarkt en pensioenen. De Belgische begroting kleurt dieprood. De groeiverwachtingen worden neerwaarts bijgesteld, rentelasten stijgen. Het monitoringcomité, allerlei nationale en internationale organisaties en economen slaan alarm. Ook de vergrijzingscommissie. Het is vijf na twaalf maar Vivaldi toont geen hoogdringendheid. Niemand heeft nog het lef of de marge om water bij de wijn te doen.

In het najaar komt veel samen, gecentreerd rond de begroting en Europese verplichtingen. Een maak- of kraakmoment. De onderhandeling over het loonakkoord 2023-2024 zal haar schaduw ver vooruit werpen. Er komt misschien ook heel wat druk van buiten de regering. Stel dat er stroom- of gastekorten zijn, energieprijzen blijven pieken, er afgekoppeld moet worden en koude en duisternis dreigen. Dan kan er wel eens protest opduiken vergelijkbaar met de ongecontroleerde volkswoede over coronamaatregelen. Vakbonden zullen al vaak op straat komen, in de strijd om meer loonstijging. Ook corona baart in de herfst zorgen.

Overleeft Vivaldi dat? Het gaat niet eens meer over een regering, maar over het functioneren van een politiek systeem. In de vorige legislatuur faalde de Zweedse vierpartijen regering, door intern geruzie. Nu beschikt Vivaldi met zeven partijen over een ruime meerderheid: van vrij links tot redelijk rechts is er een breed draagvlak. Maar alweer lukt het niet, met die grote hervormingen. Ook de regering De Croo is verzwakt door inwendige ziekten. Wanneer zal het wel eens lukken?”.

1 gedachte op “Zwanenzang?

 1. Die prof kent er : ofwel niets van, ofwel liegt hij !!
  Wat is Vivaldi ? Een verzameling crypto – communisten bestaande uit “roden – groenen – (pseudo) feministen en seksuele en etnische minderheden” , met daarachter de 2 Olifanten in de kamer die de drijvende kracht zijn achter de The Great Reset die ons moet leiden naar een communistische NWO.
  De belangrijkste opdracht van Vivaldi bestaat erin de diktaten van de NWO uit te voeren, en dus mee te werken aan de oorlog tegen onze westerse maatschappij, die moet vernield worden. Een korte opsomming van de ingezette wapens :
  Het cultureel marxisme, het Coudenhove Kalergi plan, Agenda 21 -30, het Covid 19(84) complot en uiteindelijk, The Great Reset van Schwab.
  Gezien de enorme schade die al werd aangericht, is Vivaldi dan ook al grotendeels geslaagd in de vernietigingsoorlog, tegen het Westen, en in België, dan in het bijzonder tegen Vlaanderen. Dit is de essentie van Vivaldi. Al de rest is flauwe kul.
  Vivaldi doet het dan ook bijzonder goed, gezien vanuit het standpunt van de NWO samenzweerders. Er is dan ook geen enkele reden voor Vivaldi om nu al de handdoek in de ring te werpen, wel integendeel.
  Vanuit Vlaams standpunt gezien, gaat het hier echter om daden van hoogverraad. Na WO II zijn er veel meer voor veel minder tegen de muur gezet.
  Als men dezelfde maatstaven hanteert als na WO II, dan dient de ganse Vivaldi bende nu in de gevangenis te zitten.
  En in Vlaamse middens blijft het weeral oorverdovend stil, op enkele kleine uitzonderingen na. Men heeft hier immers een gouden kans om Vivaldi, een rot corrupte maffia bende, die buitenlandse vijandige belangen dient, te ontmaskeren. Onbegrijpelijk !!!

Reacties zijn gesloten.