Zuid-Vlaanderen, geannexeerd door Frankrijk…

Afbeeldingsresultaat voor slag bij de peene

Zaterdag 27 en zondag 28 april Zuid-Vlaanderen weekeinde.
Voorpost vergeet Vlaanderen in Frankrijk niet. Dat mooie deel van Vlaanderen over de schreve.

Zaterdag 27 nemen we deel aan de 43ste mars van de Peene waarbij we de slag bij de Peene herdenken. We wandelen van Zuid naar Noord Peene en terug(samen 8 km).
Aansluitend nemen we deel aan een grote zangstonde waarbij we verbroederen met de deelnemers uit Vlaanderen en Zuid-Vlaanderen.

Zondag 28 brengen we een bezoek aan Kassel zijn talrijke Vlaamse huizen en aan de tentoonstelling “Musee de Flandre” de tentoonstelling “kermissen en feesten in de tijd van Breughel”. De inkom daar bedraagt 6€ per persoon. Wie ook een audiofoon wil ontlenen betaald 2€ extra.

Praktische richtlijnen:
Om het weekeinde in De Peene goed te laten verlopen volgen hier wat praktische richtlijnen.
U kan op de camping terecht in de voormiddag op 27 april vanaf 10u. De camping bevind zich op 20m van de start van de “Stille voettocht”. Je kan dus best je slaapplek reeds in orde maken voor de start, zo moet je je daar al geen zorgen meer om maken.
Camping “Le val de Cassel” – Contour de l’eglise 1 – 59670 Zuytpeene
Mensen die in een tentje overnachten kunnen dit reeds opzetten, laat er echter geen waardevolle zaken liggen tijdens je afwezigheid. Berg deze buiten het zicht op in je wagen of in één van onze caravans.
In alle gevallen dien je te voorzien in eigen slaapgerief (slaapzak of laken en deken + hoofdkussen, voor de tentjes luchtmatras)
Bij aankomst betaal je aan Peter Sysmans het verschuldigde bedrag (18€ per persoon) voor de overnachting (elektriciteit en toeristenbelasting inbegrepen) en een eenvoudig ontbijt (Koffie en croissants). Wie wil douchen kan een jeton kopen aan 1,5€.
Nadat je uw slaapplek in orde hebt gebracht, kan je op het plein daar rustig iets drinken en/of eten bij “Au Koning van Peene”.
Om 13u30 spreken we in groep af op het centrale plein om deel te nemen aan de voettocht. Deze bedraagt ongeveer 8km, daarom misschien stevige stapschoenen voorzien ! De tocht verloopt van Zuid naar Noordpene en terug.
Na afloop nemen we deel aan de zangnamiddag en verbroederen we met de Zuid Vlamingen. Misschien best uw Voorpost zangbundel meebrengen,
Op zondagmorgen breken we onze kampplekjes op en rijden we in groep naar Kassel. Daar bezoeken we in het “Musee de Flandre” de tentoonstelling “kermissen en feesten in de tijd van Breughel”. De inkom daar bedraagt 6€ per persoon. Wie ook een audiofoon wil ontlenen betaald 2€ extra.
Uiteraard is er daar ook tijd en plek genoeg om iets te eten en te drinken, en vooral om van de prachtige vergezichten rond Kassel te genieten.
Geïnteresseerden uit het Antwerpse nemen contact met Luc. We vertrekken te 9u op de Borsbeekbrug te Berchem.
Oranje1302@hotmail.com