Zou de importsecretaris hiervan op de hoogte zijn?

INVASIEReële dreiging voor aanslag in West-Europa

Terroristische activiteiten
Door in verscheidene Westerse landen een groot aantal terroristische activiteiten te ontplooien, wil terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) een hogere succesratio voor een grote aanslag bewerkstelligen. Specifieke landen waar deze terroristische activiteiten plaatsvinden zijn West-Europa, Australië, Canada en de Verenigde Staten.

Reële dreiging
Eind 2014 werd in de Maghreb regio, Egypte en andere delen van het Midden-Oosten tijdens een strafrechtelijk onderzoek, naar het witwassen van crimineel geld, informatie verkregen over een reële dreiging van een terroristische aanslag in West-Europa.

Economie
De aanslagen moeten niet alleen een groot aantal slachtoffer opleveren, maar moeten ook schade toebrengen aan de financiële situatie van een land. Bovendien wil de leider van Islamitische Staat Abu Bakr al-Baghdadi door een grote aanslag in het Westen zijn macht laten zien. Hierdoor hoopt Islamitische Staat tevens meer rekruten aan te trekken.

Georganiseerde misdaad
In de landen die doelwit zijn voor een aanslag, zullen leden van de georganiseerde misdaad faciliteren in wapens, onderdak en transport. Dit zal door leden gedaan worden die lager in de rangorde staan van de criminele organisatie. Deze internationale criminele organisaties hebben hun oorsprong veelal in Afrika. De terroristische organisatie Boko Haram, die trouw heeft gezworen aan Islamitische Staat leider Abu Bakr al-Baghdadi, heeft al een groot netwerk in Europa. Deze netwerken zijn opgezet in coördinatie met Al-Qaeda leden in Europa. Ook worden deze netwerken ondersteund door internationale criminele organisaties, die achter de ideologie van de terreurorganisaties staan.

terreuralarm2Vluchtelingen
Uit recente informatie blijkt dat terreurbewegingen, zoals Islamitische Staat en Al-Qaeda, in vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika nieuwe rekruten aan het werven zijn. Deze “nieuwe jihadisten” doorlopen een kort radicaliseringsprogramma, ontwikkeld door Osama Bin laden, voordat ze als vluchtelingen verder reizen naar Europa. Er zijn momenteel al veel van deze geradicaliseerde vluchtelingen aangekomen in Europa. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat er eind 2015 – begin 2016 een aanslag zal plaatsvinden in West-Europa indien deze terroristische activiteiten niet verstoord worden.

Nvdr: Naar verluidt zouden intussen 4000 van deze lieverdjes, volop genietend van hun vluchtelingenstatus,  al ergens “sluimerend” binnen de EU verblijven.  Wachtend op bevelen, op een gelegenheid, op een passend doelwit…

In Syrië zouden 1452 blanco reispassen gestolen zijn.  Verkocht voor $ 2500 per stuk aan I.S.

Bron: Terrorisme Monitor

Lees ook: Een duivelspact

Amerikaanse zware wapens voor Al Qaeda

Het Al Qaeda protocol