Zogezegd

“Ik heb geen lessen te krijgen van CD&V of Open Vld. Door die traditionele partijen hebben wij nu een immense staatsschuld. Dat is pas onverantwoord”, zei hij vrijdag in De Ochtend. Volgens Van Grieken is zijn partij gewoon pragmatisch geweest. “Er is geen stemafspraak met PVDA geweest. Maar wanneer een voorstel de mensen ten goede komt, dan maakt het voor ons niet uit waar het vandaan komt. Het is niet belangrijk welke kleur de kat heeft, als ze maar muizen vangt.”

Vlaams Belang voorzitter Tom Grieken beantwoordt kritiek van CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten.

Consternatie alom in de Kamer gisterenavond/donderdagavond. Want wat een routinestemming moest worden over de voortzetting van de noodbegroting – de ‘voorlopige twaalfden’ – in november en december, draaide uit op een chaotisch schouwspel. Een amendement van de extreemlinkse PVDA rond extra uitgaven voor verpleegkundig personeel ten belope van zowat 400 miljoen euro op jaarbasis raakte goedgekeurd dankzij een wisselminderheid met sp.a, PS, Ecolo-Groen en Vlaams Belang. (…)

En dan komt tot overmaat van ramp nog de onderbreking van de Allerheiligenvakantie er bovenop!

Niet enkel hysterische maar ook hilarische tegenstanders. Nog geen week geleden moest Charles Michel, vijf jaar eerste minister geweest van de herstelregering die de cijfers op orde ging zetten, bij de EU een begroting indienen met een tekort dat 11 keer groter is dan voorzien, en nu zou het het Vlaams Belang zijn dat de begroting gaat “laten ontsporen” omdat wij een correctie willen voor gezondheidszorg en verplegend personeel? Komaan zeg. Zwaanst na ni hé…

dixit Gerolf Annemans

In het archief vonden we dit filmpje terug van een spraakvaardige Verherstraeten dat we u graag nog eens willen tonen:

En opdat u hélemaal méé bent, krijgt u er nog dit taalweetje bovenop: