Zogezegd

“…Democratieën die op een eenvoudigere manier georganiseerd zijn kunnen uiteraard sneller schakelen… Kunnen we eens in plaats van meer staat bij te maken, wat minder staat maken?… We willen het over staatsvermindering hebben om het systeem beter te laten werken. Dat is wat mij stoort aan communautaire discussies… Daarom dat het communautaire de komende jaren opnieuw best in de frigo blijft…”

Afbeeldingsresultaat voor zeven politieke dromers

Gwendolyn Rutten, voorzitster Open-VLD in “Zeven politieke dromers”

2 gedachten over “Zogezegd

 1. Ik zie dat u terug bent van een welverdiend verlof en fluks terug in de (inter)nationale politiek en aanverwante mag duiken 🙂
  Vaststelling van mijn kant (en ik denk dat ik er niet ver naast zal zitten) de NVA doen waar ze al met bezig zijn van het moment dat de rattenvanger De Wever Bart met zijn kop op tv wereldberoemd werd in Vlaanderen en er buiten: DE partij demoniseren en kaltstellen.
  Filip Dewinter is de duivel in persoon en mag dus niet kamervoorzitter van het Vlaams parlement blijven, alle partijen hebben zeker een collectieve beroerte gehad toen ze dat hoorden dus ASAP ingrijpen.
  Hier was een rol weggelegd voor de NVA, ze konden tonen dat samenwerken met het Vlaams Belang perfect mogelijk is door Filip Dewinter aan te laten als tijdelijk kamervoorzitter… niet dus.
  Integendeel, met de arrogantie van een loepzuivere machtspartij hebben ze niet gewacht om de jengelende partijvoorzitters van de verliezers hun zin te geven.
  Overtuig me maar van men ongelijk dat de NVA een partij is geworden die in de pas loopt en alleen maar stappen zet(te) om DE partij te counteren.
  Ik hoor graag het geluid van de NVA groupies op deze blog maar die gaan er het zwijgen aan toe doen, was onze Ray nog maar aanwezig, hij had die “Scherpe” al gefileerd tot op het bot.

  • Het heeft waarschijnlijk weinig zin je te proberen te overtuigen dat de N-VA niet in de pas loopt… iets wat we niet willen proberen vermits we het met je eens zijn. De beschuldigingen aan het adres van Filip DW dat hij achter de lek van de amoureuze weetjes over een bepaalde volksvertegenwoordiger/burgemeester die even de scepter mocht zwaaien in de Vlaamse parochieraad liegen er niet om. Nochtans was Filip groots in bescheidenheid en weigerde hij in te gaan op de open doelen van de media, die hoopten dat hij volgens het motto “Schadenfreude ist die schönste Freude” mee zou helpen timmeren aan de geënsceneerde publieke verontwaardiging. Dronken achter het stuur, hoerenbezoek, hulp bij al dan niet frauduleuze uitkering… Wij hebben hierover niets geschreven omdat het verdacht veel ruikt naar het Strache-scenario. Waarmee we absoluut niet willen zeggen dat we fraude, verpakt als “dienstbetoon”, goedkeuren. Dat er iemand uit de directe omgeving van de ééndagsparlementsvoorzitter achter de lek zit is overduidelijk. Iemand die een persoonlijke rekening met hem wou vereffenen en die geduldig wachtte op het ultieme ogenblik. En dat er een bepaald aantal mensen, die zich uiteraard gedeisd houden, zich gniffelend vermaken over zoveel domheid is een veronderstelling die quasi absoluut zeker is. In het Duits bestaat er nog een spreekwoord: “Soviel Dummheit muss bestraft werden.” In plaats van Filip aan het kruis te nagelen zouden ze beter eens gaan zoeken bij bv. medewerkers die toegang hadden tot zijn e-mails op de server van het Vlaams Parlement, bij ontslagen N-VAers, bij N-VAers die voor hem moesten wijken, of in zijn dorp bij afgekeurde projecten, en misschien zelfs bij zijn ex-echtgenote… want zijn “contacten” met de betrokken dame gebeurden tijdens zijn eerste huwelijk.

   Ben het ook met je eens dat Ray nog steeds gemist wordt. Als je de N-VA wilt horen moet je de reacties op het artikel in P-Magazine eens lezen…

Reacties zijn gesloten.