Zó ver staan ze al in Groot Brittanië

Rt Revd Rowan Williams
De Engelse aartsbisschop van Canterbury, Lord Williams , heeft zijn licht laten schijnen over de volledige lichaamsbedekking van moslima’s.  Hij ziet er geen graten in indien leerlingen van het basisonderwijs les krijgen van juffrouwen die van top tot teen verstopt zitten onder de populaire zedige camouflagekledij.
De vraag stellen of kleine kinderen goed kunnen leren als ze op een lerares moeten kijken waarvan ze het gezicht slechts kunnen raden, is niet toegelaten.  Er bestaan tenslotte andere mogelijkheden om te begrijpen wat er gezegd wordt, meent Williams.  Of lijfstraffen erbij horen, niet ongebruikelijk in de Prachtlanden, heeft hij niet kenbaar gemaakt.

Daarmee opent de aartsbisschop opnieuw het debat over de totale lichaamsbedekking in Groot-Brittanië.
Verleden jaar nog brak een politiek onweer los nadat de binnenlandminister Jeremy Brown een debat ten gronde geëist had om jonge vrouwen in bescherming te nemen die verplicht werden de kledingvoorschriften van de islamitische ‘godsdienstvrijheid’ te volgen.

Premier Cameron spaarde de kool en de geit.  Een algemeen verbod ging hem te ver, maar hij zou scholen en speelplaatsen die de zichtbaarheid van de vrouwelijke charmes aanmoedigen, wel willen ondersteunen.

Aartsbisschop Aartsdhimmi Lord Williams had in 2008 al een crisis in zijn aartsbisdom uitgelokt, toen hij verkondigde dat het gedeeltelijk aanvaarden van de sharia in de Britse wetgeving onvermijdelijk zal zijn.

Telegraph

FT

8 gedachten over “Zó ver staan ze al in Groot Brittanië

 1. En zo geven die christelijke klootzakken toe aan de islamieten die als ze de kans zullen krijgen de koppen van zo veel mogelijk christenen zullen afkappen

 2. Idioten kom je overal tegen maar bij die drooglopers toch wel extreem veel!
  Het voordeel van die moslima’s is wel dat als hij gaat ‘lozen’ nooit de smoelen ziet van de moslim’s maar zij wel zijn smoel.

 3. Het scenario zoals beschreven door Chesterton in “The Flying Inn” (=1913!!) is in volle uitvoering.
  http://www.danielpipes.org/14394/chesterton-flying-inn
  In het voormelde boek wordt de hoofdrol vervuld door Lord Ivywood. Hij verpersoonlijkt al het slechte wat maar kan aanwezig zijn in een mens, of wat er moet voor doorgaan. Zie de beschrijving in het hiernavolgende bruggetje. De beschrijving zal velen bekend voorkomen.. het loopt hier immers vol met : “Lord Ivywood’s..”
  http://www.chesterton.org/lecture-26/
  De commentaren van Lord Williams illustreren eens te meer het :”Stockholm syndroom”. Dit syndroom vindt zijn oorsprong in een tergende en provocerende lafheid, cfr het motto : ik veracht me zelf , en de anderen moeten het ook, en ik kruip en de anderen ook!!
  Uiteindelijk wordt dit dan gevolgd door de vaststelling :”Ik de put in, de anderen mee de put”. Terzelfder tijd gaat met de voormelde houding ook een tergende arrogantie gepaard. Het komt er immers de facto op neer dat men wil beschikken over het leven en dood van anderen. Hier zitten we dus niet meer in het domein van de politiek maar dat van de psychopathologie. De voormelde beschrijving is immers kenmerkend voor deze van de psychopaat en de sociopaat.
  Dit ongeremd kunnen beschikken naar geest en lichaam van anderen, is het “summum” voor de psychopaat.(ook al gaat hij mee ten onder!!)
  De kledij problematiek hierbij is echter maar een voorwendsel voor de voormelde destructieve houding, die dan uiteindelijk gericht is op de vernietiging van onze westerse beschaving. Dit is dan de ultieme wraak van deze “politieke psychopaten”.(cfr Lord Ivywood).

 4. Ik mag toch aannemen dat die man gestudeerd heeft. Je wordt toch geen aar(t)sbisschop als je enkel je lagere school afmaakt. Ik krijg hoe langer hoe meer de indruk, hoe meer ze gestudeerd hebben hoe minder gezond boerenverstand ze hebben. Des te meer onzin ze uitkramen. Dit is er weer een voorbeeld van.

  • Wat kunnen we daar nu op antwoorden, Walter? Het is geen boer, he, het is een bisschop. En die leven, zoals bekend, op hun eigen roze wolk.

 5. misschien heeft hij ” het licht ” gezien na een overdosis drugs .Het zou de eerste niet zijn

 6. En de in deken gehulde klas-juf , vraagt aan haar leerlingen , in de les Multicul . Wie denkt , dat ik een achterlijk , middeleeuws aan de islam onderworpen wezen ben…. en vindt dat de aartsbisschop een volstrekt marginale idioot is……steekt zijn hand omhoog

Reacties zijn gesloten.