Zijn jullie belastingskes al betaald mannekes en meiskes? Eerst lezen.

De EU – water prediken en wijn drinken

10000 euro per maand

10000 euro per maand


De farce van de verlening van de Nobelprijs voor de Vrede quasi aan zichzelf werd door de EU-grootheden zelf met veel pracht en praal en voor een groot publiek begaan. Bij zo´n gelegenheid kun je immers ook niet krenterig zijn! De president van de Europese commissie, Jose Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy en de president van het Europese Parlement, Martin Schultz, kwamen per slot van rekening niet alleen. Ze kwamen in totaal met een entourage van 70 EU-gedelegeerden naar Oslo. Er was ook een eigen filmteam. Daarvoor charterde met een vliegtuig van de Belgische luchtmacht voor € 26.000,-

 

Dat is echter slechts het kleinste deel van de kosten. Uiteraard logeerde men in het nobele “Grand Hotel Oslo”. Wie op de website van dit inderdaad hele mooie hotel kijkt, komt er al snel achter dat een nachtje daar, afhankelijk van de kamer, tussen € 300,- en € 400,- kost. Als je drie nachten rekent, goed eten, goede wijnen, champagne om te toasten op de Nobelprijs voor de Vrede, diverse taxiritjes en andere aangenaamheden inclusief een camerateam, voor 75 personen, kom je al snel op het aanzienlijke bedrag van € 100.000,- De door BILD genoemde € 43.000,- zijn bij lange na niet voldoende. Dat moet de belastingbetaler uiteraard betalen – wie anders?

Het reisje van 61 Brusselse dames en heren naar Rio+20 conferentie in juni naar Rio de Janeiro (Brazilië) kostte de belastingbetaler ongeveer € 600.000,-!

 Volgend jaar houdt de EU in haar begroting rekening met 64 miljoen euro aan dienstreizen en de verplaatsing van het EU-personeel tussen de drie plaatsen Brussel, Straatsburg en Luxemburg zal 27,6 miljoen euro kosten.

 Terwijl in de landen van de EU de mensen het met steeds minder geld moeten zien te redden en er op veel plaatsen al honger heerst, wilden de EU-ambtenaren met terugwerkende kracht vanaf juli hun salarissen verhogen. Dat hebben de lidstaten in ieder geval eerst verhinderd. De Brusselse ambtenarij wil de salarisverhoging er echter via de rechter door krijgen.

Ondertussen wordt er echter driftig gebouwd bij de EU-instellingen. Meneer Van Rompuy laat voor zichzelf voor 300 miljoen euro een gloednieuw glazen paleis bouwen, er moet een nieuw gebouw komen voor het Europese Parlement in Brussel (120 miljoen euro) en tegelijkertijd wordt het “Konrad-Adenauer-Haus” in Luxemburg voor zegge en schrijve 416 miljoen euro uitgebreid en gerenoveerd. Dan moet er ook nog voor ongeveer 400 miljoen euro een gloednieuw bureaupand voor de Europese Commissie worden gebouwd. Dat alleen al zijn in totaal 1,2 miljard euro, die hier over de balk gesmeten worden

Dat is nog lang niet alles. Een rapport van het instituut “Open Europe” onthulde in de herfst de meest onzinnige verkwistingen van EU-gelden. Enerzijds subsidieert de EU de tabaksteelt met ongeveer 300 miljoen euro, maar steekt tegelijkertijd 85 miljoen euro in een antirokers campagne. Alleen het beheren van de landbouwsubsidies kost per jaar ongeveer 80 miljoen euro. Ongeveer 100 miljoen euro wordt als subsidie uitgegeven aan ondernemingen, die helemaal niet bestaan, volledig zinloze en overbodige EU-informatiebureaus kosten 41 miljoen euro.

Zelfs het Europese Parlement wordt langzamerhand wakker en dreigt met consequenties. Juist de afgevaardigden uit die landen, die door de bezuinigingspakketten op de knieën worden gedwongen, worden woedend wanneer er bijvoorbeeld € 400.000,- aan EU-geld aan een hondenfitnesscentrum in Hongarije besteed gaat worden, terwijl Griekse moeders niet weten hoe ze hun kinderen te eten moeten geven.

Bron: E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

 

 

5 gedachten over “Zijn jullie belastingskes al betaald mannekes en meiskes? Eerst lezen.

  1. En wie daar kritiek op geeft noemt men een “populist” en mag mooi in het verdomhoekje staan. Schandeloze parasieten zijn het.

  2. Prachtige voorbeelden van bezuinigingen door onze grote Europese lijters. Mijn haren rezen helemaal ten berge . Ik moest onwillekeurig denken en met tranen in de ogen aan die succes roman van Lode Zielen “”moeder waarom werken wij?”” Moest die auteur nog leven hij wist meteen het antwoord !

  3. Als ik beweer dat het westen één schijnheilig nest is , lieg ik dan ? Hoe leg je anders uit : ” Enerzijds subsidieert de EU de tabaksteelt met ongeveer 300 miljoen euro, maar steekt tegelijkertijd 85 miljoen euro in een antirokers campagne “

  4. Wat zijn er hier toch veel zuurkijkers… Het geld VAN EEN ANDER vergooien moet toch wel plezant zijn zeker ?
    Maar een plezant leven kan ook buiten de EU hoor: d’r is daar een Nederlander die steeds plezierreisjes kon maken van Nederland naar Italië op de kosten van de NS & NMBS, ènkel maar om de kleur van de bedekkingsstof der stoelen van de FYRA te bepalen…. “je moe tmo kunn” *zeggen ze in Brugge
    *) ” Men moet het maar kunnen ” in ‘t geschaafd Nederlands 🙂

  5. Er is maar één remedie tegen dat ziekelijk gedrocht en dat is: SLUITEN en de leeglopers de straat op flikkeren zonder oprotpremie maar met een pak rammel als straf voor hun gepleegde misdaden.

Reacties zijn gesloten.