Zigeuners in Duitsland

Een geklasseerd huis in Penig, een dorp in Saxen met 9000 inwoners.  Gekocht door Roma zigeuners.  Heeft de belastinginspectie nagegaan hoe ze aan het geld gekomen zijn? Officieel wonen ze er met z’n 17.  In werkelijkheid een pak meer.  Kinderen gaan niet naar school.  Zelfs de oudste zijn analfabeet.  Worden betrapt op diefstal.  Auto’s staan ergens in overtreding geparkeerd.  Afvalbergen.  Gebruikte luiers worden gewoon door het venster op de binnenkoer gegooid. Stoken een vuurtje.  Metershoge vlammen. Lawaai.  Kortom, verrijking.

De politie komt quasi dagelijks een kijkje nemen. De buren hebben angst.  Durven niet praten.  Zeker niet op tv… voor zover de poco media er aandacht willen aan besteden.  Ook de politie wordt aangevallen.  Het enigste wat gebeurt is dat er een boete uitgeschreven wordt, die… niet betaald wordt.  De brave wetgehoorzamende burgers van Penig zijn het beu.  Maar ze kunnen er niets tegen beginnen.  Als EU-burgers mogen ze zich vrij overal vestigen.

Waarvan ze leven?  Niet van sociale gelden, niet van kindergeld.  Ze vragen niets.  De mannen houden zich naar verluidt bezig met autohandel, zonder bedrijf, zonder kantoor, zonder garage, zonder parkeerplaatsen.  Hun ‘handelswaar’ staat gewoon op straat, zelfs op plaatsen met parkeerverbod.  De burgemeester is ten einde raad.  Hij kan niet ingrijpen.  Bv. een auto die geregistreerd staat in Schotland; hij kan die auto niet beboeten.  Olielekken.  Stank.

En als de politie ter plaatse om een gesprek’ verzoekt’… kijk zelf.

8 gedachten over “Zigeuners in Duitsland

 1. Normaal dat al die leeglopers naar de OCMW landen komen
  Hier valt iets te rapen ,alhoewel zigeuners… daar zit toch een zweem van romantiek rond….Du swartse zigeuner kom spielt mie was voor …en den Zigeunerbaron dat waren succesnummers van mijn ouders indertijd .Geef toe ze kunnen goed met een viool om , misschien niet allemaal …maar toch ……

  • und sie brauchten den Kaiser kein Zins zu zahlen, als dat geen weldaad was en geen discriminatie tegenover’der Kaiser’ zijn belasting betalende onderdanen.

 2. “Waarvan ze leven? Niet van sociale gelden, niet van kindergeld. Ze vragen niets.” Loopt er hier een zot los die dát gelooft?

  • Laten we ervan uitgaan dat dit klopt. De geplaagde burgemeester zou dit samen met het ministerie van onderwijs wel aangeklaagd hebben. Van wat leven ze dan? Geen groot raadsel, lijkt ons. Wat kunnen zigeuners het beste buiten bedelen? Autohandel…laat ons niet lachen… een auto met een Schotse nummerplaat. Alsof ze connecties hebben in de autobranche in Schotland. Connecties… ja, toch wel, ze zullen daar een filiaal van hun autohandel opgericht hebben, dat… juist… hetzelfde doet om de kost te verdienen zonder ooit een cent belasting te betalen. Wie hen durft verdenken, aanklagen is een racist.

   • Ik twijfel er niet aan dat cultuurverrijkers allerhande, hier bij ons, daar bij hen, en in het gindse, zich verrijken met stelen, sjoemelen, afzetten, ritselen, bedriegen … Maar dat ze de vele riante sociale oeitkeringen en financiële frivoliteiten waar ze aanspraak op kunnen maken, niet zouden opeisen, dát zou ik nog wel eens willen zien.

Reacties zijn gesloten.