Ziek land (6)

Open brief aan Wilmès Sophie

Geachte mevrouw Wilmès

Allereerst mijn excuses dat ik u niet aanspreek met ‘mevrouw de Premier’. U begrijpt dat dit als Vlaming momenteel nogal gevoelig ligt. Dat deze nieuwe vorm van Vlaamse onderdanigheid nog niet helemaal doorgedrongen is. Ik betwijfel eerlijk gezegd dat ik de woorden ‘mevrouw de Premier’ gevolgd door uw naam ooit over de lippen zal krijgen. Ik hoop dat ik jou, of jouw 16000 kiezers.. hier niet teveel mee schoffeer. Beschaving boven alles, niet?

Mag ik u allereerst feliciteren met het vertrouwen dat u vandaag gekregen heeft voor uw regering- Wilmès II in de Kamer. Na de eedaflegging van uw regering -Wilmès II dinsdag, een gitzwarte dag voor de Vlaamse, en ja ook de Belgische democratie, mogen we vandaag gerust spreken van een donkerblauwe donderdag. Deze minderheidsregering bestaat vandaag uit een ploeg die electoraal zo zwaar boven haar gewicht bokst, dat je er zelfs geen smurfendorp mee kan runnen. Ook al zien deze wezentjes allemaal blauw. Hoe heeft u dit toch allemaal voor elkaar gesmurft? Hoe bent u de Grote Smurf kunnen worden van dit status-quo land België? Uiteraard, uw smurfen-outfit als grote smurf is niet maagdelijk wit. U wordt gekleed door een Waalse rode stof, symbolischer kan haast niet, maar toch. De sluikse manier waarmee u aan de macht gekomen bent is zo Gargameliaans dat elke smurf in het dorp dit doorziet en niet in de val trapt. Zelfs pers en media in dit land, laat ons ze even laconiek de brilsmurfen noemen (verregaand politiek correct en meestal links getint) krijgen hun verontwaardiging niet meer onderdrukt. Een smurfenlied zo vals gezongen als dat van u en uw liberale smurfenvrienden.. welke wetstraat- trommelvliezen kunnen zoiets aan?

Toch is blijkbaar de eerste smurfenhit reeds een feit. Als cadeautje wordt moppersmurf Zakia Khattabi (ex voorzitster Ecolo) nu vrijdag door de Senaat benoemd als rechter bij het Grondwettelijk Hof. Een functie die haar na twee eerdere weigeringen dan toch plotsklaps wordt toebedeeld. Belgische koehandel ten top. U zal het mij wel niet kwalijk nemen, dat ik de moed heb haar moppersmurf te noemen. U herinnert zich naar alle waarschijnlijk mevrouw Khattabi ook nog wel als de partijvoorzitter die weigerde Bart De Wever een hand te geven. Zich zelfs niet in dezelfde ruimte wil bevinden als Mr De Wever. Meneer De Wever, u kent hem wel. Die Vlaamse politicus die maar een schamele 242.386 voorkeursstemmen genoot. Een vijftienvoud van uw kiezers. But who’s counting today, right?Zij vond het trouwens ook wel ok destijds wanneer Ecolo- jongeren Theo Francken afbeeldden in nazi-uniform. Stel u voor dat de N-VA jongeren mevrouw Khattabi zouden afbeelden zwaaiend met een IS vlag.. De poppen, excuseer, de Waalse smurfen zouden nogal aan het dansen gaan. Maar humor is belangrijk in het leven, niet?

Dus laat ons onder dit stukje verhaal maar een lachband plaatsen en verder gaan. In de geschiedenis blijven hangen, u bent het ongetwijfeld met mij eens, daar hebben we vandaag geen baat bij, noch tijd voor.

Veel schrijnender is dat er vandaag in uw ploeg een klungelsmurf zit, op het departement volksgezondheid dan nog wel. Helaas komt een ongeluk nooit alleen en worden wij juist nu met zijn allen geconfronteerd met wat misschien wel eens de grootste gezondheidscrisis zou kunnen zijn van de voorbije eeuw(en). Ministers van Volksgezondheid in andere landen hebben zich de voorbije maanden schrap gezet (ongetwijfeld de onze ook, alle negen..) voor wat op komst was, nl het coronavirus. Ze lichtten hun burgers hierover in op een adequate manier. Onze federale minister geraakte helaas niet verder dan het sloganeske ‘blijft in uw kot, ik meen het he’..’

Alle smurfen nog aan toe. Wat hebben we toen gelachen. Want hoe kan je deze verwittiging, gebracht alsof we een bende kleuters waren, nu serieus nemen? Aangezien de fysieke verschijning van onze Klungel een op zijn zachtst gezegd Bourgondische levensstijl verraadt, waren de mopjes over frietkoten e.d. nooit ver af. Maar het lachen verging ons snel. Want ook al mag humor dan wel belangrijk zijn in het leven, het coronavirus is absoluut niet grappig! Terwijl wij met zijn allen eerst in ‘shockdown’ modus moesten voor we blijkbaar mentaal klaar waren voor de daarop volgende lockdown, lukte het deze minister niet eens om voldoende mondmaskers bijeen te smurfen. Dit terwijl ze op 02/03/2020 haarzelf nog profileerde als potige smurf in de krant De Tijd. Zij verklaarde toen, en ik citeer: ‘ Er is veel paniekzaaierij. Ons land is klaar om het coronavirus op te vangen. Maar als ik dat zeg, doen sommigen alsof ik de mensen wat wijsmaak.’

Laat dit even bezinken mevrouw Wilmès, en begrijp dan dat dit dezelfde uit de kluiten gewassen smurf betreft die niet eens onze zorgverstrekkers van de nodige mondmaskers kon voorzien. Sterker nog, voor de bestelling blijkbaar door een partijgenoot (luilaksmurf) om het tuintje geleid werd. Deze man verzaakte aan te doen waarvoor hij betaald werd. Hierdoor werden onze zorgverstrekkers zwaar in de steek gelaten. Een klein onderzoek naar deze man op voorhand had dit kunnen voorkomen. De handelsstatuten van zijn firma leren ons algauw dat er 1001 mogelijke activiteiten in vermeld staan. Maar niet eentje die zijn activiteiten in het verhandelen van mondmaskers zou kunnen verklaren.

Er ging dus helaas veel tijd verloren. Tijd, die niet diende verloren te gaan als haar kabinet eerst het nodige opzoekwerk had verricht i.p.v. paniekerig met miljoenen euro’s staan te zwaaien voor wie ‘last minute’ mondmaskers kon bezorgen. Schrijnend. Kan je haar misschien niet laten focussen op andere bevoegdheden die ze in portefeuille heeft? Haar taken overhevelen naar misschien een van de andere 8 ministers van Volksgezondheid in dit land?

Sta me toe even mee te denken. Wat heeft ze nog in portefeuille? Asiel en migratie? Laat haar misschien daar op focussen? Of nee, doe toch maar liever niet. Draag die bevoegdheid ook maar over naar iemand anders. Want het lijkt wel dat, hoe meer deze minister smurft in een bepaald departement, hoe meer er stuk gaat. Dat heeft ze op asiel en migratie ook al bewezen.

Weet u mevrouw Wilmès, ook al heeft u en uw liberale club op een Gargameliaanse, slinkse wijze de Vlaamse/ Belgische democratie gekaapt, toch wens ik u voorlopig veel succes in het bestrijden van dit virus samen met ons, het volk. Of zoals u het zo mooi formuleerde: ‘nu samenwerken in nationale eenheid’. Al had ik in uw plaats eerder voor ‘Stay strong together’ gekozen aangezien u met het vormen van deze regering de Belgische natie in de praktijk al onherroepelijk gesplitst heeft.

Mevrouw Wilmès, onze strijd om zelfbestuur in Vlaanderen kan en zal wel even on hold gezet worden. Maar vergeet niet dat je met een regeringsploeg als Wilmès II.. een draak die democratisch alle verbeelding tart.. iets onomkeerbaar in gang hebt gezet. Het venijn zit hem namelijk altijd in de staart. Alle smurfen weten dat. Daarom ook dat ze altijd een gaatje knippen in hun witte broekje. Om het staartje te respecteren.. Vriendelijke groeten

Afbeelding kan het volgende bevatten: 9 mensen, staande mensen, de tekst 'MR MR MR MR MR MR MR MR N-VA: 1.086.787 stemmen VB: 810.177 stemmen MR: 512.825 stemmen'

Geleend bij facebook Geef 43,3 % van de vlaamse kiezers de regering waar ze recht op hebben

4 gedachten over “Ziek land (6)

  1. Prachtig artikel, jammer dat die franskiljons ‘ongestoord’ verder mogen, kunnen plunderen.

Reacties zijn gesloten.