“Zelfs met photoshop kan hij er niet intelligenter uitzien”

camera_cartoon_CA01P021Bij een bezoek in een school in Denain (Noord-Frankrijk) dinsdag ll. trok François Hollande,  een gek gezicht.  Een starre blik uit wijd opengesperde ogen, hoog opgetrokken wenkbrauwen en een brede grijns.  De fotograaf ter plaatse aarzelde geen seconde  en hield dit beeld vast.

Nieuwsagentschap AFP probeerde deze foto te verdonkermanen.  Nadat ze eerst de foto vrij gegeven had, trok ze de toelating kort daarop terug en eiste dat de diverse redacties, die de foto al opgeslagen hadden, deze niet zouden publiceren.

Foto Reuters/Denis Charlet

Daarop hebben de sociale media met een overduidelijk plezier de momentopname van hun president wijd en zijd verbreid.  Mét commentaar.  Zoals “hang ‘m op in alle gemeentehuizen” en “Zelfs met photoshop kan hij er niet intelligenter uitzien!”.
AFP haastte zich te ontkennen dat er druk “van boven” uitgeoefend werd en heeft de foto intussen opnieuw vrij gegeven.

20 Min.onLine

 

1 gedachte op ““Zelfs met photoshop kan hij er niet intelligenter uitzien”

  1. Er komt in je leven altijd een ogenblik waarop je ware aard komt bovendrijven . Die foto toont die socialistische Franse president zoals hij werkelijk is . Het zou ook kunnen , dat die werd genomen toen hij op uitnodiging van een naturistenkamp , een voordracht kwam geven over bezuinigingen .

Reacties zijn gesloten.