Ze moeten niet per se aan de haard blijven…

Afbeeldingsresultaat voor wonder woman… maar als het erop aankomt zullen vrouwen het onderspit delven in een fysisch gevecht met mannen. 

Mannen hebben een sterker gebeente dan vrouwen én sterkere pezen en ligamenten.  Mannen hebben meer spiervezels en bijgevolg een grotere spiermassa.  Mannen hebben ongeveer 40% meer spiermassa dan vrouwen.  Mannen zullen caloriën eerder opslaan in spieren en energiereserves, vrouwen in vetopslag.  Met uitzondering van de bierbuiken.

Vrouwen zijn omwille van  hun zwakker beendergestel eerder blootgesteld aan kwetsuren.  Vrouwelijke athletes hebben meer en zwaardere sportblessures dan mannen, vooral jonge vrouwen, iets dat tot osteoporose kan leiden zelfs na een volledig herstel.

Zijn ze ook evenwaardige defensieministers?  Of is hun benoeming een opstapje naar een hogere carrièredoel?

De Duitse von der Leyen wordt genoemd als opvolgster van de icoon Merkel.  De Noorse Ine Marie Eriksen Soreide gaat regelmatig toespraken houden over buitenlandse politiek en defensie.  De Nederlandse Jeanine Hennis-Plasschaert vindt dat vrouwen niet alleen een toegevoegde waarde betekenen, maar bovendien een ‘natuurlijke element’ van defensie uitmaken.

Kortom: buiten de productie van spermatozoïden zijn mannen compleet overbodig.  Of?…