Zangfeest

Vlaamse Volksbeweging deelt krasbiljetten uit om de transfers aan te klagen.

Permalink voor ingesloten afbeelding

MM900285281[1]In de brievenbus

Dit jaar kreeg mijn man van een Limburgse vriend twee kaarten voor het zangfeest.
Wij zaten dit maal op de beste plaatsen ooit, recht voor het podium. We zagen Jan Jambon twee rijen voor ons plaats nemen. Hij was vergezeld van zijn eega, die ik herkende als de zus van Vlaams Belanger, Pieter Huybrechts. Het echtpaar knikte naar alle kanten en gaf handjes. Ik zat dus tussen de personen waaraan N-VA kaarten had uitgedeeld.
Het zangfeest was al een hele tijd op gang gezongen toen de leider, BDW, binnen kwam. Vanop het balkon links van mij werd hij begroet met de roep: ‘wij zijn het volk, wij zijn het volk’, duidelijk verstaanbaar op de stoelen waar wij zaten.
Tien minuten later verscheen Ben Weyts. Een vijftal minuten daarna stonden de heren Jambon, De Wever en Weyts op om zich ergens naartoe te begeven. J en W kwamen terug maar De Wever is, om het met het liedje van Boudewijn de Groot te zeggen ‘niet teruggekeerd van de mokerhei’. En ik? ik zag mijn plan om met BDW een woordje te wisselen in rook opgaan.
Na het einde sprak ik JJ dan maar aan. Stelde hem de vraag ‘jullie gaan het toch niet wagen om ons gasboetes uit te delen?’ De minister van binnenlandse zaken heeft heel wat om het hoofd en vroeg ‘wie is ons’. De mensen van het Pegida protest, was mijn logisch antwoord. ‘O, maar dat was een verboden betoging en bij een verbod wordt je beboet’ . Toen werd hij weggetrokken.
Dat was de repliek van de heer JJ die voordien ‘Vlaanderens schoonste dag’
die
‘ wie niet dapper is, kan bij ons niet staan, wie niet durven kan moet ten onder gaan’
en
‘O, Nederland, let op u saeck, de tijd en stond is daar. Opdat niet in de hoek en raak uw vrijheid, die voorwaar uw ouders hebben duur gekocht met goed en bloed en leven”
Aan de heer JJ zijn die woorden niet besteed, hij verdedigt gasboetes.

Anna Bijns

Antwoord van de Golfbrekers-redactie aan Anna: “‘Ons’… Duidelijk dat er nu geen ‘ons’ meer is, maar wel de ‘salons’, waarvoor Stoffelen waarschuwde. Waar is de tijd dat hij samen met De Roover de VVB uit het moeras trok? Dat hij een VB-lidkaart op zak had? Bracke, de grootste komediant ooit, zat er ook zijn best te doen ‘flamingant de service’ te wezen!”

 

 

9 gedachten over “Zangfeest

 1. Waarde Anna,
  Vooreerst dank en proficiat dat je aanwezig was op het zangfeest, iets wat waarschijnlijk niet van alle stoere toetsenbordleeuwen alhier kan gezegd worden.
  Of, zoals Hugo Portier vandaag op zijn smoelenboekblad zegt: “Het Vlaams Nationaal Zangfeest krijgt sommige Vlamingen niet over de vloer…”

  Uw beschrijving klopt helemaal, ik moet in jouw nabijheid gezeten hebben (Vak 134, rij 11).
  Er is wel ‘n klein verschil, ik mag dan wel in het zelfde vak gezeten hebben maar mijn toegangskaartje heb ik wel zelf betaald. Het is mogelijk dat de N-VA kaartjes heeft uitgedeeld maar dat geldt zeker niet voor het hele vak 134!

  En terloops… werden er dit jaar door het Vlaams Belang geen kaartjes uitgedeeld? Sommige “kopstukken” heb ik er dit jaar niet gezien…

 2. @ Ropie,
  ik zat in vak 136 rij 11 – had je graag eens ontmoet.

  @ Redactie,
  heb nog een mooie foto met JJ op, uit de tijd dat hij nog in het bezit was van zijn partijkaart. Hij was aanwezig in de huwelijksmis van mijn dochter en zat net achter Jef François. Als dat niet compromitterend is. JJ met Jef François samen op de foto.

  • Tip voor een ontmoeting: Brabantse Avond van de Gulden Sinjoren op 28 maart.

 3. Wanneer een hamercampagne op de arbeidsparticipatie van de 55+-ers met alle bombarie van alle landelijke fanfares op gang wordt getrokken, terwijl 50% (en dat zal dan waarschijnlijk nog en gemanipuleerd cijfer zijn, want van de moment dat ze aan kinderen beginnen is de mij de werkloosheid van het vrouwelijke deel van de immigrantenbevolking naar alle waarschijnlijkheid een volle 100%) van de immigranten in de leeftijdstranche van 18-35 werkloos is, en je dáár géén enkele van de betrokken partijen een onvertogen woord hoort over lozen, moet je in principe weten hoe laat het is. Al véél te laat.

 4. Wachten de Pegida betogers na de gasboetes nog een proces voor de correctionele rechtbank?
  Soms worden Vlamingen in de rug gestoken uit een hoek waarvan men het niet verwacht. Diegenen die tijdens de late intrede van BDW ‘wij zijn het volk’ scandeerden worden door de verslaggever van ‘t Pallieterke pipo’s genoemd en enkele zinnen verder stokers die blij zijn met de aandacht die ze kregen. Ze hadden zelf het lef tijdens het brullen dixit verslaggever, in de richting van BDW te kijken.
  Stokers zijn opruiers en het volk opruien is een zwaar misdrijf, vandaar mijn vrees bij de aanvang van mijn reactie.
  Toen BDW binnenkwam, stilletjes langs achter, moest hij zoeken naar zijn plaats, lees ik verder. Je ogen open houden noem ik een vereiste vooraleer je de verslaggevers toer opgaat. BDW moest zijn plaats helemaal niet zoeken. BDW werd begeleid door twee anderen die hem zijn plaats aanwezen. Gelukkig maar, anders was hij in het donker nu nog zoekende geweest.

  • Wij hebben ons – zacht uitgedrukt – verbaasd over de berichtgeving in ‘t Pallieterke. Zowel over de inhoud als de stijl.

 5. Kreeg een berichtje doorgestuurd van de zoon van Bruno de Winter dat hij richtte aan de hoofdredacteur van ‘t Pallieterke, Karl van Camp, het luidt :

  Hallo Karl,
  Verslag Zangfeest …zoals er zoveel worden gebracht…arm!
  (Dat belooft voor de ‘Ijzerwake’)
  En Vlaams Nationalisten (niet enkel N-VA ers!) noemen elkaar geen ‘pipo’s (p. 5) als ze uitkomen voor normen en waarden…en tegen terrorisme!…verboden of niet.
  Gaan we zo naar ’80’?

  groetjes pipo Walter.

  Voor wie het niet duidelijk zou zijn : met naar ’80’ is het vervolg op het 70 jaar bestaan van ‘t Pallieterke.

Reacties zijn gesloten.