YEAH – alliantie van Europese jonge patriotten (2)

YEAH – alliantie van Europese jonge patriotten

Terwijl nationalistische partijen in Europa de handen in elkaar slaan om een stevig euro-kritisch front op te richten, waren de jongerenorganisaties hen al voor: YEAH is een feit.  Als zelfbewuste Europeanen willen zij dan ook een andere toon aanslaan, tegen de slaafse pro EU-propaganda in.
De afkorting YEAH staat voor “Young European Alliance for Hope” en is een samenwerkingsverband tussen de jongeren van het FNJ (Front National de la Jeunesse) uit Frankrijk, de SDU (Sverigedemokratisk Ungdom) uit Zweden, de RFJ (Ring Freiheitlicher Jugend) uit Oostenrijk en het VBJ, de Vlaams Belang Jongeren.

Als tweede – na Marion Le Pen – plaatsen we hier een  kort interview met Gustav Kasselstrand, voorzitter van Sverigedemokratisk Ungdom (SDU).

Gustav, kan je kort je organisatie voorstellen?

Kasselstrand: SDU is de politieke jongerenorganisatie van de Zweedse nationalistische partij, de Zweedse democraten (SD). In 2010 kwam onze partij met een score van 5,7% voor het eerst in de ‘riksdagen’ (het parlement, nvdr). We hopen met de komende verkiezingen onze score te verdubbelen. De SDU groeit zeer snel en iedere dag sluiten nieuwe jonge Zweden zich aan bij onze organisatie.

Wat zijn de politieke speerpunten van je organisatie?

Kasselstrand: Het hoofddoel van onze organisatie is de strijd voor het Zweedse volk in het algemeen en voor de Zweedse jeugd in het bijzonder. SDU is, in tegenstelling tot de andere jongerenorganisaties, de enige echte oppositie. Enkel wij willen onze Zweedse natie en cultuur beschermen. De andere Zweedse jongerenorganisaties ontkennen zelfs het bestaan er van. Onze bevolking bewust maken van hun eigen cultuur is een absolute “must”. Uiteraard moet er ook een halt worden toegeroepen aan de massa-immigratie.

Op welke verwezenlijking – als voorzitter van SDU – ben je het meest trots?

Kasselstrand: Ik ben echt trots op de internationale samenwerking die we hebben opgebouwd met VBJ, FNJ en RFJ. Een echte Europese politiek is niet hetzelfde als de destructieve EU-politiek die we vandaag kennen. De oprichting van YEAH toont aan dat we geloven in Europa en dat we samen willen strijden voor onze naties en onze Europese beschaving.

Last but not least. Wat vind je van onze strijd voor Vlaamse onafhankelijkheid?

Kasselstrand: Natuurlijk ondersteun ik jullie strijd voor een onafhankelijk Vlaanderen. België is geen echte natie en als nationalist geloof ik in de natiestaat. In onze Europese samenwerking met VBJ heb ik niet alleen mijn zeer goede vriend Tom Van Grieken leren kennen, maar ook zo veel andere mensen van het Vlaams Belang en zijn jongerenorganisatie VBJ. Daarom voel ik veel sympathie voor jullie volk en jullie politieke strijd voor een vrij Vlaanderen. Ik hoop dat we ooit die Vlaamse onafhankelijkheid samen kunnen vieren en daarom zeg ik “skål” (proost, nvdr) op Vlaanderen!.

Gustav Kasselstrand (°27 juni 1987) is de nationale voorzitter van Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) en de drijvende kracht achter de snelst groeiende partijpolitieke jongerenorganisatie van Zweden.