Wurlitzerdromen

crosley_wurlitzer_1015_jukebox_thumbGoede morgen lievelingen

Technische problemen zorgden ervoor dat jullie me verleden vrijdag moesten missen.  Tenminste, ik hoop dat jullie toch wel een beetje naar deze wekelijkse bijdrage uitkijken.

Voor vandaag heb ik nog eens een Duitse schlager voor jullie uitgezocht.  De zanger, Chris Roberts, zag in München het levenslicht op 13 maart 1946 als Christian Klusacek.  Hij was van Tsjechisch-Sloveense afkomst.

In 1961 studeerde hij af als elektromecanicien en gaat vervolgens naar de hogere technische school. Vanaf 1964  drumt hij in de band Blue rockets, die bekende liedjes van Buddy Holly, de Everly Brothers en Fats Domino naspeelden.

In 1966 werd hij door Hans Bertram ontdekt die hem een platencontract bezorgde bij Polydor. Zijn eerste singles waren geen succes; in 1968 haalde Wenn Du mal einsam bist wel de top 15 van de hitparade. Tot hij in het legendarische jaar 1972 met vijf top-10-hits scoorde: Die Maschen der Mädchen, Ich bin verliebt in die Liebe, Hab ich dir heute schon gesagt, daß ich dich liebe en hab Sonne im Herzen . Hij kwam ook zeer vaak op de televisie, niet alleen in de BRD, maar ook in de DDR.  Bovendien speelde hij ook in vele films mee.

Daarna bleven de hits uit en hij veranderde van platenmaatschappij, bij Jupiter Records leerde hij Ralph Siegel kennen en hij schreef hem zijn grootste hit Du kannst nicht immer siebzehn sein waarmee hij 12 weken in de top 10 van de hitparade stond. Na dit nummer bracht hij nog vele liedjes uit maar het werden geen successen meer. Sindsdien legde hij zich voornamelijk toe op het schrijven van liedjes en werd hij ook producent.

In de eerste helft van de 70-er jaren was hij één der meest succesrijke Duitstalige schlagerzangers.  Zijn liedjes en zijn zonnige uitstraling beantwoordden aan de tijdgeest.

In 1985 trad hij nog één  keer op het voorplan toen hij, samen met vijf andere artiesten namens Luxemburg meedeed aan het Eurovisiesongfestival in Göteborg. Ze werden dertiende met het nummer Children, Kinder, Enfants. Tot op heden zijn talrijke vrouwelijke fans hem trouw blijven volgen.

Van 1989 tot 2010 was hij getrouwd met schlagerzangeres en actrice Claudia Roberts.  Ze zijn de ouders van twee zonen en een dochter.  Chris Roberts woont momenteel in Nümbrecht in Nordrhein-Westfalen.

Vandaag treedt hij voor jullie, Wurlitzerdromertjes, op met zijn bekendste lied Du kannst nicht immer siebzehn sein.

Kusjes

Lolita