Wurlitzerdromen

Wurlitzerdromen

Het ligt aan de tijd van het jaar.  Melancholie.  Stafke Fabri verwoordt het in de universeelste Vlaams.

Dit liedje dragen we op aan onze trouwe lezer René, die in het verre Thailand, de Koekenstad af en toe wel een beetje zal missen: Karsmis oep de Gruunploats.

Zalig Kerstfeest iedereen!

Lolita

4 gedachten over “Wurlitzerdromen

 1. Lolita…. ge ligt me nauw aan het hart ! Spijtig dat ik geen 50 jaar jonger ben !
  Ik wens je een zalige kerst toe ….ook de redactie samen met al de lezers reactieschrijvers en sympathisanten

 2. Zalig Kerstfeest en zoals Trump het zegt Merry Christmas Everyone.
  Ho ho ho 😉

 3. Lieve Lolita,
  bedankt voor dit mooie liedje van Stafke Fabri.
  Maar, als u het mij toestaat, dat “universeelste Vlaams” klopt niet helemaal.
  De taal waarin er wordt gezongen is namelijk onmiskenbaar Brabants, al dan niet universeel…
  Beste wensen voor de feestdagen, Lolita en dank voor uw wekelijkse bijdrage op Golfbrekers!

 4. Het is de tijd van het jaar, zoals ieder jaar, dat de media hun geschrijf en kennis loslaten over het kind Jezus. Uiteraard met de gebruikelijke items: de echte Jezus, de historische Jezus of de feiten over Bethlehem.

  Ook onze filosoof Etienne Vermeersch gaf van katoen, enkele dagen geleden in de Afspraak. Overtuigd van het eigen gelijk drukte hij iedereen op het hart dat de geboorte in Bethlehem niet plaats vond, dat de historie over Herodes fictie is en dat het onmogelijk was dat er herders aanwezig waren, bla, bla, bla.

  De ster van Bethelem moet vernietigd worden en bekeken als iets imaginair.
  Als die berichten, met in hun spoor de kenners en filosofen, hun kop opsteken, komen er steeds een paar bedenkingen bij me op.
  1- hoe komt het dat er nooit iets in vraag wordt gesteld over Mohammed tijdens de Ramadan? Tenslotte was het heerschap een moorddadig individu.
  2- waarom worden altijd zo gezegde vrijdenkers en liberalen, Karel De Gucht was ook van de partij, over deze zaken geïnterviewd? Karel Er bestaat nochtans een 2000 jarige catalogus van al deze gebeurtenissen, opgemaakt door echte theologen, en zoals je weet staat de theologie aan de top van de wetenschap, die zich alle vragen al hebben gesteld, die onze kenners zich nu afvragen.

  En heren liberalen, vrijdenkers en vuilspuiters, wat zou het voor zin hebben gehad mocht het Christuskind, honderd maal in Bethlehem zijn geboren en niet in de harten van de mens?

Reacties zijn gesloten.