Worden we in de toekomst gechipt?

Honden, paarden, misschien ook andere huisdieren of vee – daarvan zijn we niet zeker – worden gechipt.  Nuttig voor de identificatie van het dier.  Hoewel… bij gestolen paarden wordt het er gewoon uitgesneden. Ook al beweren ze in de erkende slachthuizen dat fraude quasi uitgesloten is.  En als een prijshond met een indrukwekkende stamboom geschaakt wordt om ermee te fokken, dan is het de dief compleet eender of die hond gechipt werd of niet.  Dat beest ziet zijn baasje of de vrijheid nooit meer terug.

In Oostenrijk overwegen politici mensen te chippen.  Kwestie van alle elektronisch verkrijgbare gegevens, identificatie, sociale zekerheid, medisch dossier e.d.,, onuitwisbaar aan de persoon te koppelen.

Ziet u het al gebeuren?  Op spreekuur bij de dokter.  In de ene zak van zijn witte jas een stethoscoop, in de andere het leestoestel.

Ze hebben in Oostenrijk nog maar net ELGA ingevoerd, een kruispunt-gezondheidsdatabank met een e-kaart en nu wil men weer een stapje verder gaan.  Bij het ELGA-systeem, waarin alle gegevens in verband met de gezondheid van een patiënt opgeslagen zouden moeten zijn (huisarts, specialisten, operaties, tandarts, kine, thuis- of andere verpleging, enz…), kortom een compleet gezondheidsdossier, zou elke Oostenrijker aangesloten worden, tenzij hij hiertegen uitdrukkelijk protesteert.  Iets in de zin zoals bij ons het orgaandonorschap tenzij men officieel een negatieve verklaring aflegt op het gemeentehuis.  ELGA valt echter duur uit en is heel omslachtig.  Daarom pleit men voor een draagbare individuele miniversie per inwoner: de chip.

De chip is goedkoper.  De chip zou slechts de gegevens bevatten die de patiënt vrij wil  geven.  Raadpleegbaar op het tijdstip dat het nuttig en nodig is.  De gegevens worden niet opgeslagen op een centrale computer, waarmee het risico van hackers of diefstal van persoonlijke gegevens uitgesloten wordt. Zegt men.  Belooft men.   Er wordt volop bij grote concernen geknutseld aan de kleinst mogelijke chip.  Nu is het kleinst inplantbare formaat ongeveer 1.9 x 2.0 mm en die zou naar verluidt ‘schitterend’ functioneren.  Men voorziet dat binnen afzienbare tijd de keuze “chip ja, of chip neen” niet meer mogelijk zal zijn.

Niet iedereen is er gelukkig mee.  Wat met inbreuken in de privésfeer, met persoonlijke gegevens?  Wie kan de chip lezen?  Hoe lang duurt het eer een lezerapparaat in de verkeerde handen valt, dat ze in de (sluik)handel verkrijgbaar zijn?  Voor de aanwerving van personeel een niet te versmaden hebbeding. In hoever wordt een werknemer nog beschermd?  Wordt de premie voor een verzekering (leven, reis, schuldsaldo) bepaald door een chip? ‘Volgens onze gegevens – hoestmedicatie – bent u roker.  De statistieken wijzen uit dat u …%  meer kans hebt op longkanker.  Bijgevolg moet u een toeslag van …% bij de basispremie rekenen…’ En in de politiek: wie mag premier worden: een topfitte politicus met de grootste levensverwachting of een overgangspaus met gezondheidsproblemen?  Even de chip raadplegen tijdens een vergadering…

FT

Krone    –    Datenchip statt ELGA

8 gedachten over “Worden we in de toekomst gechipt?

 1. Kunnen die gegevens niet gewoon in de smartphone? Wie waagt zich nog in het openbaar zonder?

  • Moet iedereen per se zo een ding bezitten? Wat met kinderen, ouderen, of gewoon sukkelaars die dat niet kunnen betalen?

 2. LES NEDERLANDS : WOORDENSCHAT !
  ZONDER PAPIER

  Vergeet het niet : zeg niet ‘illegalen’, maar zeg ‘mensen zonder papieren’.
  In dezelfde trend zullen binnenkort dan ook de volgende nieuwe
  omschrijvingen geïntroduceerd worden in ons taalgebruik :

  Homejacker
  Verhuisdienst zonder papieren

  Carjacker
  Takeldienst zonder papieren

  Drugdealer
  Apotheker zonder papieren

  Bankovervaller
  Geldtransport zonder papieren

  Verkrachter
  Gynaecoloog zonder papieren

  Pedofiel
  Kleuterleider zonder papieren

  Inbreker
  Deurwaarder zonder papieren

  Winkeldief
  Klant zonder papieren

  Snelheidsduivel
  Racer zonder papieren

  Afperser
  Belastingontvanger zonder papieren

  Vliegtuigkaper
  Piloot zonder papieren

  Kraker
  Huurder zonder papieren

  Oplichter
  Zakenmens zonder papieren

  Terrorist
  Militair zonder papieren

  • En de Zigeunerbaron blijft ook afgevoerd zolang hij zijn naam niet veranderd heeft in Woonwagenbewoner baron.

   Mocht je intussen nog overtuigd zijn dat alle Duitsers gechipt zijn, moet ik je teleurstellen. Na een telefonische rondvraag is 80% tegen de verdere invoer van buitenlands wild. Sommigen zegden dat zelfs de post bij de het ministerie van buitenlandse zaken en andere zotternijen niet meer vacant was, omdat ze daar al een clown als minister van buitenlandse zaken hadden.

  • Ooit zong Bobbejaan Schoepen: “er is niks zo erg… als een café zonder bier”.
   Maar hij besefte nog niet hoé èrg het is:… een wc zonder papier.

 3. Er bestaat ook een oude manier om een chip in de hersens te planten , bv ….Denken , durven , doen , een N-VA chip die velen onder ons overtuigden om voor die partij te stemmen . Dan hebben we nog de Allah chip , waarbij je ook nog “geschift” wordt . De behandeling is eenvoudig ! De mensen in iets laten geloven dat niet bestaat Hoe lager het IQ hoe groter het succes !

 4. In de VSA is de inplanting van chips al volop aan de gang. De beste plaats is in het voorhoofd. Het gaat hier in eerste instantie om het opslaan van tal van medische gegevens.. maar de toekomst is dat deze chip alle bestaande kaarten zal vervangen, met alle mogelijke gegevens over een mens en zelfs een rechtstreekse toegang tot internet. Kortom = Big Brother in het kwadraat.
  http://www.americasfreedomfighters.com/2014/04/04/nbc-predicts-all-americans-will-receive-a-microchip-implant-in-2017-per-obamacare/
  http://www.infowars.com/a-chip-in-the-head-brain-implants-will-be-connecting-people-to-the-internet-by-the-year-2020/
  De natte droom van de NWO is echter de breinmanipulatie via deze chips(=RFID).
  Of de verzetting van het MK Ultra programma, op een meer gesofisticeerde manier!!
  http://www.globalresearch.ca/the-pentagons-darpa-continues-to-push-black-box-brain-chip-implant/5368289
  http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/origins-and-techniques-of-monarch-mind-control/

Reacties zijn gesloten.