Woorden en daden

Woorden en daden

Over toetreding Turkije tot EU:
EU-parlementairen N-VA Sander Loones en Mark Demesmaeker:

‘Turkije hoort niet thuis in de Europese Unie’, klonk het streng. ‘Nooit zal een regering waarvan de N-VA deel uitmaakt, goedkeuren dat Turkije lid wordt van de EU. (…) Wie tekenen van een autocratie vertoont, verdient geen perspectief op toetreding.’

Over Erdogan:

Bart De Wever:  “Merkel heeft zich totaal afhankelijk gemaakt van Turkije door de fouten die ze maakte in de vluchtelingencrisis”, zegt De Wever scherp. “Ze heeft Europa weerloos gemaakt en in de handen van het cynische spel van Erdogan gelegd. Hij gebruikt die ruimte om zijn regels op te leggen en zijn visie op de democratie op te leggen. Daar mag je toch nooit aan toegeven?

“Het is bijna een historisch moment: satire en humor vervolgbaar maken op basis van een eis van Erdogan, een verlicht despoot die zelf de vrijheid van meningsuiting in eigen land met de voeten treedt. Dit is onwaarschijnlijk”, vindt hij.

En die stoere praat vertaalt zich dan concreet in deze daden:

  • De ministers van de N-VA keuren de heropstart van de EU-onderhandelingen met Turkije goed.
  • De EU parlementairen van de N-VA keuren Turks als zesde officiële Europese taal in bepaalde EUropese instellingen goed.

Wie gelooft die mensen nog?

FVE

 

 

2 gedachten over “Woorden en daden

  1. Kijk nu toch,gaan na 30 jaar je oogjes toch open jambon,gaan we nog maar een cordonnetje leggen rond die partij dat daar reeds 30 jaar voor waarschuwt??Je durft tenmiste al het échte probleem,nl. islam benoemen maar wat met je andere pampervrienden en die arrogante franstaligen die geen inmenging wensen maar wel meer Vlaamse centen willen(redelijke solidariteit noemt men dat daar,zie magnette!!Laat ons zo snel mogelijk ophouden met dit onland voor we helemaal overgenomen worden door die godsdienst van de haat!!
    http://www.hln.be/hln/nl/36484/Aanslagen-Brussel/article/detail/2677809/2016/04/16/Jambon-Een-deel-van-de-moslimgemeenschap-danste-na-de-aanslagen-Dat-is-het-echte-probleem.dhtml

  2. Ik geloof die huichelaars en lafaards van N-VAllochtonen al jaren niet meer.

Reacties zijn gesloten.