Witte Helmen worden beloond voor hun diensten

De bronafbeelding bekijkenCa. een week geleden doken de eerste geruchten op dat de beruchte Witte Helmen (WH), de PR-brigade van Al Nusra en co., als beloning voor hun diensten zouden geëvacueerd worden naar veiliger oorden, waar ze met de rode loper zullen binnengehaald worden. Iets wat ons toen eerder onwaarschijnlijk leek.  We kregen ongelijk.  De schaamteloosheid van de westerse landen kent geen grenzen.  De groots opgezette evacuatie in het midden van de nacht bewijst eens te meer de schuld, de betrokkenheid, de wil der WH om Syrië te ontwrichten, om te vormen volgens de sharia, volgens de wensen van hun westerse financiers.

Het Amerikaanse blad Time pakte er als eerste mee uit.  Gevolgd door sociale media en uiteindelijk Deutsche Wirtschafts Nachrichten en heel de poco mediawereld die het wierookvat bovenhaalden voor zowel de carrière van de WH-acteurs als van de VSA, VN, EUropa en… Israël, die de rol van redder-in-nood opgespeld kreeg.  Superlatieven in overvloed.

Abraham Wagner van het Center for Advanced Studies on Terrorism (CAST) zou er al tijdens de NAVO-top in Brussel weet van gehad hebben.  Citaat: “De oorlog neigt hier ten einde en Syrië (de regering) krijgt de controle over heel Syrië terug in handen.  Deze organisatie (WH) is voor het grootste gedeelte een humanitaire organisatie die probeert in de Syrische burgeroorlog catastrofenhulp te bieden en er bestaan veel bewijzen dat ze veel mensen gered hebben.  Er bestaan enkele “berichten” over verbindingen met terroristen, die door de meesten niet geloofd worden.  Ik zou echt niet weten waarheen ze geëvacueerd zouden worden als ze Syrische staatsburgers zijn.  Het zou problemen geven als zouden proberen – ondanks het VSA reisverbod – naar de VSA te reizen, tenzij ze uitzonderingstoelatingen krijgen.  Het zou ook kunnen dat de Russen Assad kunnen overtuigen hen goed te behandelen zodat de evacuatie niet nodig is.”

Quod non.  De beloning ligt in het verschiet.  Waar ze ook heen gaan, Duitsland, Canada, Frankrijk, G.B….eender waar wacht een carrière zonder weerga.  Televisie, radio, kranten, boekskes,… misschien zelfs in de politiek?  Zonder enige twijfel wordt hun asielaanvraag bovenop de te behandelen stapel gelegd.  Onderzoek overbodig.  Antecedenten bewezen.  Misschien heeft Macron intussen een openstaande vacature als veiligheidsagent?  Of wil Trudeau zijn links multiculprofiel aanscherpen?  De laatste schietpartij werd voor de rekening van een persoon met psychische problemen verklaard.  Verward, zoals dat heet.

Tegelijkertijd, tijdens de succesvolle herovering door het Syrische leger van het zuid-westen van het land, de provincie Quneitra met de Golan Hoogte en de grens met Israël, werd aan de terroristen de beproefde vrije aftocht in ruil voor een staakt-het-vuren geboden met het vervoer naar het noorden van Syrië zonder dat hen een haar gekrenkt zou worden.

De Time schreef: “De WH zijn omstreden.  Zij zijn slechts in oppositieregio’s actief, daar waar de regering praktisch niet bestaat en er luchtaanvallen uitgevoerd worden.  De Syrische regeringsaanhangers beschuldigen hen ervan politiek met de “rebellengroepen” verbonden te zijn.  Rusland en de Syrische regering hebben ze herhaaldelijk ervan beschuldigd chemische aanvallen in oppositieregio’s uit te voeren.”

Omstreden?  Al Qaeda dankt in deze video de WH voor de geboden hulp:

Op vraag van de partij Die Linke verklaarde de Duitse regering dat zij met 12 miljoen euro (2016: 7 miljoen, 2017: 5 miljoen) gesteund had voor de opleiding en uitrusting der Witte Helmen.  O.a. de aankoop van helmen met camera’s voor 190.000 euro, waarmee het “reddingswerk” gedocumenteerd wordt, aangevuld met (betaalde?) getuigenissen.  We weten inmiddels dat die camerahelmen en bijhorende -beelden het westen het excuus voor een daarop volgende raketaanval gaf en uiteindelijk nu, voor de WH-acteurs een vrijgeleide naar een onbezorgd leventje in het westen betekenen.

De VSA zou aangeboden hebben de geëvacueerde WH financieel te willen helpen, maar weigeren hen toegang tot de VSA te verlenen.  Een typische jojo-beslissing: nadat eerst in april alle financiële hulp aan de WH niet meer in hun budget opgenomen hadden, veranderde de toon in juni en werd 6.6 miljoen dollar beloofd.  In elk geval een behoorlijk kleinere steun dan de 33 miljoen dollar die de WH sinds 2013 mochten incasseren. (CNN.)  Theresa May kon nadien niet achterblijven en beloofde ook haar duit opnieuw in het WH-zakje te doen.

Optimisten beweren dat de georganiseerde vlucht der WH de voorbode is van een volledige terugtrekking, voorafgegaan door een evacuatiefase, een erkenning van de toekomstige controle der Syrische regering van het volledige grondgebied.  Zo naïef zijn wij niet.  Ergens zit er nog een addertje onder het gras.

Sinds jaren worden er foto’s en filmpjes gepubliceerd die de betrokkenheid der WH met moslimterroristen, o.a. al Nusra, duidelijk maken.  Foto’s van dezelfde man die enkele jaren geleden de rol speelde van slachtoffer, vervolgens – enkele tijd later – de rol van redder om tijdens de gifgasaanval van Douma ook een rol te bespelen als spuitgast.  Of foto’s van bewapende terrorist die heropduikt met een WH op het hoofd.

image-The White Helmets - Al Qaeda Propaganda Arm

De WH kunnen zelfs de wet van de zwaartekracht aanpassen…

Telkens een regio door het Syrische leger herwonnen werd, vond men talrijke bewijzen van de WH’s relatie met de terroristen, eerst ISIS, vervolgens al Qaeda, al Nusra.  Waar vind je in kantoren van verpleegdiensten wapens, munitie, machines om b.g. te fabriceren?    Staat er iemand van de burgerbescherming te juichen bij een executie door terroristen, wuift er dergelijk humanitair iemand met een vlag der terroristen? Of erger: neemt deel aan onthoofdingen?

Deze video van twee jonge Syrische soldaten, eerst geslagen, vervolgens geëxecuteerd door de “rebellen” van Jaish Fattah in 2016 (Aleppo), werd door een trotse Witte Helm-held verspreid:

En zo zijn er talrijke te vinden, die we niet allemaal kunnen tonen.  Moge de westerse landen die de lieverdjes aan hun boezem drukken niet te hard gestraft worden voor zoveel Gutmenschendom.