Winnetou naar de eeuwige jachtvelden verbannen

Ach ja, denkt u, alles wordt tegenwoordig onder de “woke”loep gehouden. Ook de in Duitsland immens geliefde Winnetouverhalen en dito filmen.

Ze zijn ook daar in Duitsland tot Indianen-inkeer gekomen. Op de kap van het leed der Indianen mogen er geen boeken verschijnen. Ook al zijn het gefantaseerde verhalen. Ook al heeft nazi-Duitsland geen enkele Indiaan naar de strafkampen gestuurd heeft, ook al hebben de Duitsers al tot in het oneindige “mea culpa” van de daken geschreeuwd… voor zowat iedereen die ooit in het verleden – mondiaal – belaagd werd.

Winnetou wordt met pluimen, totem en vredespijp begraven omdat het lijden der inheemse bevolking niet mag geminimaliseerd of geridiculiseerd worden. Over het lijden van de Europese bevolking… geen woord.

“Wij zijn tot het late inzicht gekomen dat de geschiedkundig bewezen werkelijkheid, de onderdrukking van de oorspronkelijke bio-bevolking, herkneed werd tot een geromantiseerd beeld met goedpratende clichés en daar willen wij niets mee te maken hebben.” …. Oef!

“De tirannie van de politieke correctheid”, stelt Henryk Broder, verbonden aan Welt, en voegt eraan toe dat slechts enkele anonieme klachten volstaan om zoiets op gang te trekken. Tja. Zolang het maar om klachten gaat tegen alles wat conservatief is. Probeer maar eens een klacht neer te leggen tegen immigratie en de daarmee verbonden problemen.

Wat met het betuttelend vingertje van Nederland? Moet Bassie en Adriaan op YouTube gecensureerd worden?

Dit filmpje zal dan ook wel verboden worden…

2 gedachten over “Winnetou naar de eeuwige jachtvelden verbannen

  1. Niet te verwonderen dat de huidige jeugd geen plezier meer beleeft omdat alles met een linkse saus overgoten word. Zonder plezier geen gelukkig leven en dat is toch de bedoeling.

  2. Dan moeten Afrikaanse en Aziatische mensen terstond verboden worden nog langer “Westerse” kledij te dragen, want dat lijkt wel erg sterk op “toeeigening van een andere cultuur”.
    Dit hele gedoe is compleet krankzinnig, en dat is nog zacht uitgedrukt: een bepaalde elite, die denkt de opperste wijsheid in pacht te hebben over ALLES, legt haar wil op tgv ieder die niet hun pad loopt, en wie zich toch verzet tegen hun ideeën en gedachten, wordt doodleuk gecanceld en verdwijnt in de plooien van de vergetelheid. Een tachtigtal jaar geleden waren ook zulke regimes in het, voor ons oosten des lands, en die straften ook mensen die er andere overtuigingen op nahielden door ze weg te houden uit de maatschappij, en ze uiteindelijk op te sluiten in werk en – concentratiekampen. Zover is het nog niet, maar het is wél op dezelfde manier begonnen…

Reacties zijn gesloten.