Wie is er geïnteresseerd in tweedehands sandalen?

For sale: A pair of Gandhi's sandals from the 1920s that were given to a friend by the great holy man are expected to fetch more than £15,000 at auction Te koop: sandalen van Mahatma Gandhi

Hoewel Mahatma Gandhi vaak op zijn blote voeten rondliep, droeg hij soms ook sandalen. En deze zullen op 21 mei tijdens de Mullock’s veiling, in Ludlow, Groot-Brittannië, onder de hamer gaan. Het startbod is            £ 15.000 of ca. € 17.500.
Concreet gaat het om sandalen, maat 41, met een zooltje van bijna 1,5 centimeter.

Naast de sandalen, zullen er ook nog andere bezittingen van de voormalige Indiase premier en onafhankelijkheidsstrijder geveild worden, zoals een doek die hij zelf geweven heeft en die hij later rond zijn lichaam wikkelde. De totale collectie is ongeveer £ 250.000 waard (ongeveer € 288.000). Gandhi zou deze stukken in 1924 aan een hechte vriend gegeven hebben toen hij in Palm Bun, Juhu, Maharashtra, Indië, woonde.

Mohandas Karamchand GandhiDe leider van de lijdzame strijd voor onafhankelijkheid van India werd in 1948 in New Delhi vermoord door een extremistische hindoeïst. Gandhi was een van de grondleggers van de moderne staat India en spande zich in voor de verzoening tussen moslims en hindoes.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2321242/Gandhis-sandals-special-heel-heighten-5ft-4in-Indian-hero-emerge-sale.html