Wie heeft er vijanden nodig, als je zulke vrienden hebt

Hoe de VSA de Koerden in de steek gelaten hebben tart elke verbeelding.  Afrin in Noord-Syrië als spreekwoordelijke voorbeeld.  Erdogan mag daar samen met de terroristen van het FSA gewoon zijn gang gaan.  De Turkse vlag werd gehesen.  Het FSA (u weet wel, de ‘gematigde rebellen’ die de democratische gedachte in Syrië vertegenwoordigen) mogen naar Ottomaanse traditie roven, brandschatten en wat er zoal nog op de agenda staat van een winnend leger.   Het recht van de overwinnaar.  Verbrande aarde.  Erdogan blijft echter beweren dat hij vrede en veiligheid in Afrin gebracht heeft en hij beloofde niet te stoppen in Afrin.  Zelfs Irak sluit hij niet uit.  Het Syrische leger heeft zijn handen vol in Oost-Ghouta.  Een woordvoerder van Erdogan schokschouderde bij de berichten over de rooftochten van de ‘gematigde rebellen’ dat ze waarschijnlijk niet goed luisterden naar hun bevelhebbers…

Alles wat niet te zwaar of te heet is, wordt meegenomen.  Ook geiten, duiven, kippen.  Wat ze niet kunnen meenemen wordt vernietigd of in brand gestoken.  Als zelfs CNN hierover bericht: Turkish-backed forces loot Syrian town of Afrin

Fighters loot shops after seizing control of Afrin from Kurdish forces on Sunday.
A  fighter rides in the back of a pickup truck with looted livestock.

Rebels loot shops in Afrin.
A fighter tows looted items in a trailer.

Rebel fighters walk past a burning shop in Afrin.

Met als gevolg dat er opnieuw een exodus van de bevolking in Syrië in gang werd gezet (100.000, 200.000?)  …

De EU en de VSA zouden naar verluidt bezorgd zijn… De rest van de wereld staat erbij en kijkt ernaar.  Bende !)komedianten!

 

En dan heb je ook nog dit, dat in de poco media gemakshalve vergeten wordt.  Herhaaldelijk duiken berichten op van Amerikaanse reddingsoperaties van I.S.-terroristen: o.a. in Deir Ezzor, Raqqa… al dan niet met helikopters of vrijgeleides naar ‘veilige’ regio’s, waar ze dan opnieuw kunnen ingezet worden.

En nu opnieuw: Koerdische bronnen in het noordoosten van Syrië maakten een reddingsoperatie van IS-terroristen bekend door Amerikaanse militairen. Maandag zouden een aantal ingesloten ISIS terroristen, die naar de noordelijke provincie Hasaka gevlucht waren nadat ze de oorlog in Irak verloren hadden , gered geworden zijn met drie helikopters die landden tussen twee dorpen al-Jeisi en Kalo, 2 km ten zuiden van de Tal Hamis regio in het ZIvan Qamishli.

Volgens de plaatselijke getuigen zou het Amerikaanse leger 4 I.S.-commandanten van Iraakse oorsprong geëvacueerd hebben. De Amerikaanse inspanningen om de terroristen te ontzetten met helikopters zouden opgevoerd zijn in de Hasaka provincie.

Plaatselijke bronnen in Hasaka maakten in februari al bekend dat Amerikaanse helikopters in het dorp Tuwaimin, 50 km NO van al-Shadadi in Z-Hasaka, operaties vanuit lucht uitgevoerd hebben.

Het gaat om lieverdjes zoals deze, die een vluchtelingenkamp aan flarden schoten: