6 gedachten over “Wie heeft er de meeste op zijn kerfstok?

 1. En voor zo’n massamoordenaar als Leopold II staan er dan standbeelden ….. onbegrijpelijk !!

 2. Met de eervolle vierde plaats van Polle II zullen ze ten huize Sexen Coburg niet kunnen lachen. Ik vraag me af of ze in dat circus wel weten wat hun voorvader allemaal heeft uitgestoken? (of beter gezegd, afgekapt). In de Kerstboodschappen van 3 “vorsten” op rij stond verdraagzaamheid, openstaan voor anderen, omarmen van andere culturen, en begrip voor de “zwaksten” centraal. Hebben die 3 “vorsten” zich ooit de vraag gesteld of voorvader Polle II daar ooit rekening mee gehouden heeft? Dat zij hun huidig vermogen gedeeltelijk aan hem te danken hebben,opgebouwd door onderdrukking en marteling. Dat er 15 miljoen mensen hun leven voor gelaten hebben laat de marionetten van het circus koud. Dan nog maar te zwijgen over de “onderdanen” die nu nog dagelijks financieel worden uitgeknepen om hun circus draaiende te houden. Als Fluppe I eerst eens de familie geschiedenis doorneemt voor hij zijn volgende Kerstboodschap (zelf schrijft???) dan komt er misschien iets “zinnigs” uit zijn mond.

 3. 15 miljoen doden, dat zijn dus bv 150.000 massagraven van 100 man elk? Hoe komt dat er nog nooit één ontdekt is? Hoe komt dat zulke enorme misdaad niet prominent voortleeft in het collectieve geheugen vh land? Vergelijk even met de eeuwigdurende heisa rond de kruistochten of de holocaust. Zwarten zijn continu op zoek naar geldelijke compensaties voor al wat hun ooit aangedaan werd, wat zouden ze blij zijn met ook maar het minste bewijs, maar na dik 100 jaar hebben ze nog steeds niets gevonden. De Britten hebben dit verhaal uit hun duim gezogen uit jalouzie omdat zij als wereldmacht Congo moesten laten aan één persoon, onder het motto dat later door Goebbels zou herhaald worden: ‘Als de leugen groot genoeg is en je herhaalt ze onophoudelijk, gaat men je tenslotte toch geloven’.

 4. Het hoeven geen miljoenen doden te zijn .Als onze O ! zogeprezen Vorst Leopold II de dood op zijn geweten heeft van slechts “een” menselijk wezen , dan verdient hij geen standbeelden maar een veroordeling . Heel die “Leo II” was een moordenaar , een machtswellusteling en rokkenjager . Het boek “De Geest Van Koning Leopold II” van Adam Hochschild , uitgeverij Meulenhoff is een absolute aanrader ! Onbegrijpelijk dat een familielid van die gangster , onze huidige “Flup den eerste ” een grenzeloze bewondering heeft voor die moordenaar en zakkenvuller , die zelfs een socialist doet verbleken .

 5. Tja, wat moet ons in Suid-Afrika daaroor sê? Die Boerevolk (later Afrikanervolk) word daarvan beskuldig dat ons mense “miljoene swartes” uitgemoor het.
  Die swartes het – in teendeel – in getalle oornag toegeneem. In 1770 was hulle ‘n paar duisend, in 2014 is hul getalle onbekend (enigiets tussen 30-miljoen en 60-miljoen). Weens die ANC se onbeholpenheid om sensusopnames te doen, weet niemand hoeveel mense daar in Suid-Afrika woon nie, maar na skatting woon hier omtrent 16-miljoen onwettige immigrante.
  Sowat 25 jaar gelede was hier omtrent 7-miljoen blankes. Daarvan was 2,5-miljoen Engelssprekendes, en 4,5-miljoen Afrikaanssprekendes. Van daardie 7-miljoen blankes het 1,5-miljoen die land verlaat. Die meeste daarvan asgevolg van misdaad (veral moorde op blankes deur swartes).
  Die Joodse gemeenskap het 150 000 getel, maar toe die “Skrif aan die muur was” (in 1985), het duisende Jode die land verlaat. Daarna het die ryk Engelse gevolg. In 1990 het die res van die Engelse begin bekommerd raak, en het nog duisende hulle gevolg.
  In 1991 het duisende ryk Afrikaners besluit om ook te vlug. Maar, dit was eers in 1995, toe swart barbare op groot skaal begin het om blankes te vermoor, dat die groot uittog van blankes begin het.
  In 2002 was daar reeds meer as 1 000 boere (voedselprodusente) – hoofsaaklik Afrikaners – vermoor. Ten spyte van Mandela, Mbeki en Zuma se beloftes, dat plaasmoorde aandag van die regering sal kry, het die toestand net elke dag versleg. Die Kommandostelsel, wat dekades gelede gestig is om plattelanders te beskerm, is afgeskaf, en duisende blankes is – onder valse voorwentsels – ontwapen. Vandag is daar duisende wetsgehoorsame landsburgers wat ongewapen is, en daagliks deur swart terroriste afgemaai word. Die wapenverbod geld blykbaar nie vir swartes nie, maar vir wetsgehoorsame blankes.
  * Miljoene swartes se lewens is gered deur blanke dokters wat hulle die afgelope 200 jaar al teen siektes beskerm het. Afrika-siektes soos Malaria en Slaapsiekte, wat deur muskiete en tsetsivlieg op die mens oorgedra word, is byna 100% deur Afrikaner-wetenskaplikes uitgeroei. Die meeste sterftes in Afrika word veroorsaak deur genoemde twee siektes. Die eerste hartoorplanting in die wêreld, is deur ‘n Afrikaner-dokter – prof. dr. Christiaan Barnard – uitgevoer.
  Daar is nog talle sulke voorbeelde, maar die Afrikanervolk word nie vir sy prestasies erken nie. In die apartheidstyd het GEEN swarte weens honger gesterf nie. Vandag sterf daar daagliks – swart en wit – van die honger. Elke blanke boer produseer voedsel aan gemiddeld 1 100 honger swartes. Die getal blanke boere het van 180 000 tot 17 000 gedaal, en steeds beskuldig die ANC-regering blanke boere van rassisme, omdat daardie oorblywende 17 000 Afrikaner-boere nie hul eiendomme aan die swartes wil afstaan nie.
  * Dit is onseker wat die presiese getalle is, maar deskundiges bereken die aantal swartes wat deur swartes – sedert 1994 – vermoor is, op 300 000, en die getal blankes wat deur swartes vermoor is, op 75 000. Wie is nou die barbare, die blankes of die swartes?

Reacties zijn gesloten.