Wie de media beheerst, kan bepalen hoe de massa denkt.

Soms komt het voor dat een journalist zijn frustraties naar buiten brengt, zoals Udo Ulfkotte, voorheen 17 jaar journalist bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung, in zijn boek “Gekaufte Journalisten”. Hij onthult dat hem werd geleerd te liegen en te verraden. Hij werd betaald door de CIA en de Bundesnachrichtendienst om het nieuws te manipuleren in het voordeel van de Verenigde Staten. Volgens Ulfkotte zijn de westerse media door en door corrupt.

In zijn boek noemt Ulfkotte de namen van veel journalisten die op de loonlijst van Washington staan. Hij heeft een afkeer van de islam sinds hij door de Taliban in Afghanistan werd gedwongen om zijn christelijk geloof vaarwel te zeggen en zich te bekeren tot de islam onder bedreiging van het doorsnijden van zijn keel en onthoofding met een zwaard. Geen enkele Duitse mainstream journalist is het op straffe van ontslag toegestaan om zijn boek te bespreken. Volgens Ulfkotte daalt het aantal krantenabonnees en hij adviseert om de krant de deur uit te doen en de journaals weg te zappen. Hij ziet nog maar weinig in betaalde journalistiek; hij prijst daarentegen het internet als medium.

Talrijk zijn de onderwerpen, waar de gewone burger geen weet van heeft. Met name journalisten in het Westen zijn voor het merendeel instrumenten van de grote bazen achter de schermen. Pers, radio en televisie zijn in handen van de elite die ook de politiek beheerst. Wat volgens de machthebbers achter de schermen bekend moet worden, wordt breed uitgemeten, terwijl zaken die men wil verzwijgen niet aan de orde komen.
Nu weer waarschuwt hij ons voor de dreigende oorlog met Rusland.

4 gedachten over “Wie de media beheerst, kan bepalen hoe de massa denkt.

  1. Herinner mij de man Ufkotte die op het allerlaatste moment zijn deelname aan de betoging tegen de islamisering in Brussel afzegde (vergat het jaartal)omdat het VB deelnam en hij, volgens zijn zeggen, niet geweten had dat ook Vlaamse extremisten zouden deelnemen, extremisten waarvan hij afstand nam.
    Sindsdien zei ik ‘vaarwel Ufkotte’ en neem ik afstand van uw ‘mannelijke’ verklaringen vermits u zich toen niet vrank en vrij gedroeg. Waarom zou ik u nog verder geloven?

    • Het moet einde 2003 zijn geweest. Ben even gaan nakijken in zijn boek Der Krieg in unseren Städten, dat begin 2003 uitkwam en waarvoor langs Vlaamse zijde nogal wat reclame voor werd gemaakt.
      Wie het wil hebben kan het van mij voor een tweedehandsprijsje ‘ prijsje kopen.

Reacties zijn gesloten.