Weytstaks op komst?

Mogen alle ministers / secretarissen van de huidige regering hun naam geven aan een nieuwe taks? 

Na de Turteltaks staan de beleidsmakers te springen om hun naam vereeuwigd te weten.  De Bourgeoistaks om de integratie betaalbaar te maken.  De Schauvliegetaks voor wie een boom in zijn tuin wil planten.  De Crevitstaks voor haar plannen rond de schoolsubsidie.  De Gatztaks om de schone lucht tijdens de buitenspeeldag te financieren. De Vandeputtetaks om nieuwe helmen voor het leger te kopen.  De Franckentaks voor welkomacties. En vanzelfsprekend de Weytstaks…Klik hier.

Nieuw is zijn idee alleszins niet.  Pakweg een jaar geleden kondigde hij dit al aan.

FVE

 

1 gedachte op “Weytstaks op komst?

  1. Zal zeker bij T Herzl in de leer zijn gegaan. Bij zijn onderhandelingen met Baron Hirsch voor het vestigen van een jodenstaat in Argentinië, stelt hij zijn punten voor die moeten gerealiseerd worden.
    punt 13 – Arbeiter aus Rusland usw. – inzwischen zuerst die Abfahrtbaracken errichten (an intalienischer oder holländischer Küste) (Arbeiders uit Rusland en zo verder – intussen eerst afvaart barakken oprichten (aan de Italiaanse of Hollandse kusten)

    punt 14 – Péagevertragen mit Bahnen. Wir müssen an Transport viel verdienen (péageverdragen met banen. We moeten aan transport veel verdienen)

    Tagebücher blz. 41

Reacties zijn gesloten.