3 gedachten over “Wetsontwerp: Nederlands, tweederangstaal, met steun van N-VA

 1. Ik heb wel een beetje medelijden met die Siegfried Bracke . Altijd een zure ernstige smoel….die vent ziet er echt niet gelukkig uit .Ik heb me laten wijsmaken dat voor het maken van een NVA propaganda foto er een drie tal standup-comedianten om toch maar een glimlach op zijn gezicht te toveren

  • De Fried hee aan elke voet mer vier teenen en da kan verrekt zéérdoen ze !serjeuzen handicap !

 2. Zeer goede en terechte tussenkomst van Barbara Pas!

  En om nu tot te essentie te komen, behalve de ‘zure en ernstige smoel van Siegfried Bracke’, is het inderdaad een feit dat er niet erg op de N-VA moet gerekend worden voor de bescherming van het Nederlands in Vlaanderen.

  Reeds onder de vorige Vlaamse regering, met N-VA-deelname, werd de deur wagenwijd opengezet voor de verengelsing van het hoger onderwijs en gedeeltelijk reeds ook van het middelbaar onderwijs. De volgende stap, waar reeds door Open-VLD wordt op aangedrongen, is het ‘meertalig’ maken van het lager onderwijs. Zelfs kleuterklassen waar er, behalve het aanleren van Engelstalige liedjes (*), tot de kleuters in het Engels wordt gesproken behoort tot de toekomstige mogelijkheden.
  Mocht u dit laatste als een grap of utopie beschouwen: sedert ‘n drietal jaren is in ‘n vijftal Rotterdamse stadskleuterscholen de ‘voertaal’ het Engels om de kleine ukken reeds zo vroeg mogelijk vertrouwd te maken met de z.g. universele wereldtaal.

  Ook nog dit, voor diegenen van wie de belangstelling iets ruimer is dan de vreemdelingeninvasie en de moslimplaag… Ook in het geval van “Parking C” in Grimbergen zal de Vlaamse regering, onder N-VA-leiding, bakzeil halen en zal men toestaan dat de Brusselse olievlek wordt uitgebreid op Vlaams grondgebied. Men zal schaamteloos het hoofd buigen voor koning voetbal.
  “Tous ensemble” nietwaar?

  (*) In sommige Vlaamse kleuterscholen worden nu reeds inderdaad Engelstalige liedjes aangeleerd. Zo wordt er in niet weinig kleuterklasjes bij verjaardagen gezongen, niet van “Lang zal hij/zij leven” of “Er is er een jarig, hoera!” maar wel van “Happy birthday to you”…

Reacties zijn gesloten.