Westerse zelfhaat lijkt onuitroeibaar.

General Sisi says, "Bring it on!"Wijze woorden van een Egyptische dictator over radicale islam

De Amerikaanse president Barack Obama kreeg de Nobelprijs voor zalvende woorden in Caïro die niets oplosten. Hoeveel meer recht heeft de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi dan wel niet op diezelfde prijs voor het spreken van de waarheid?

Ondanks dat de Franse politie de redactieburelen van satirisch tijdschrift Charlie Hebdo in de gaten hield, wisten de jihadisten er binnen te dringen en een slachting aan te richten. Het vrije Westen is immers niet in staat om alle aanslagen te voorkomen.

Frankrijk werd in de jaren tachtig en negentig van de afgelopen eeuw al geteisterd door aanslagen van fundamentalisten. Dat is dus ruim vóór 11 september 2001, wat de mythe ontkracht dat de westerse interventies in Irak en Afghanistan ons al deze ellende hebben bezorgd. Westerse zelfhaat lijkt echter onuitroeibaar. Lees verder…

Nvdr: Wij voegen hierbij de nieuwjaarstoespraak van al-Sisi, waarnaar in b.g. artikel gerefereerd wordt: “Het probleem is niet de religie; het probleem is de ideologie.”

PJ Media –  CNN

 

2 gedachten over “Westerse zelfhaat lijkt onuitroeibaar.

  1. Mijn kwaliteitskrant meldt me dat FDW de gemoederen in de Kamer hoog liet oplaaien. Hij zwaaide met een koran en noemde dat boek de bron van alle kwaad. Boe FDW.
    Jambo oogstte applaus : de scheidslijn die u legt tussen de islam en het recht in onze maatschappij daar vindt u bij niemand in dit halfrond steun.
    Enkele dagen voordien had ik de platbroekerij van Jantje in Reyerslaat kunnen bewonderen. Het verdriet van België kwam ter sprake. En ja, Jantje had het gelezen. Jantje werd ook gevraagd wat hij van het boek vond. Een beoordeling kwam niet uit zijn mond, daarom denk ik dat Jantje over dat gelezen hebben liegt. Jantje vertelde dat hij in 1960 geboren is, dus na de oorlogstoestanden waar Claus over schreef. Bovendien waren er in zijn familie geen collaborateurs. Dat Jantje intussen een collaborateur geworden is kwam bij niemand niet op en de vraagstelster zei Jantje ook niet dat ze een beoordeling van het boek vroeg en geen familie kroniek.

    Voor het overige over dat verdriet : als je de erotische scènes in het boek leest en die naast Molly Bloom van James Joyce legt, zie je meteen waar Abraham Claus de mostaard haalde.

    • Och Anna, als we alles zouden publiceren wat we weten… we hebben het al eens gezegd… dan zaten we morgen in de bak, of erger!

Reacties zijn gesloten.