Werkt Erdogan aan een nieuwjaarsconference?

De laatste weken is de EU kandidaat-lidstaat Turkije begonnen met een charmeoffensief.  Erdogan wil het over een andere boeg gooien. Tenslotte werden zijn tegenstanders van enige allure sowieso monddood gemaakt.

Hij en zijn acolieten gaan de humoristisch toer op.  Zo hebben we er al over bericht dat de moslims Amerika ontdekt hebben, maar blijkbaar gaan we nog niet ver genoeg in het verleden.  De Turkse minister voor Wetenschappen, Fikri Işık,  zal eigenhandig de geschiedenis en Wikipedia herschrijven.  Het waren volgens dit heerschap  moslim wetenschappers die 1200 jaar geleden de eersten waren die tot de erkenning kwamen dat de aarde een bol is.

“700 à 800 jaar vóór Galileo hebben moslim wetenschappers o.l.v. al-Khwarizmi i.o.v. kalief Al-Ma´mun ontdekt dat de aarde een bol is”, citeerde de krant Hürriyet de minister.

Zou het kunnen dat deze wetenschapsminister wil aantonen dat de islam ouder is dan het christendom? Of zelfs van de mensheid?

Ze zijn er nog niet uit.  Hierbij een wetenschappelijke discussie van moslim geleerden over de al dan niet ronde toestand van de aarde.  Volgens de ene ligt het eraan dat ons oog in twee gesplitst is.  Of zou hij een nieuw brilleke moeten kopen?

FT

2 gedachten over “Werkt Erdogan aan een nieuwjaarsconference?

  1. ‘Waren de Goden Islamieten?’ is een Turkse heruitgave van ‘Waren de Goden kosmonauten?’ van Erich von Däniken.

  2. Het enigste wat de Arabische wereld heeft uitgevonden was het kromzwaard ! Het moest dan nog feitelijk recht zijn , maar de uitvinder was een schele. Voor het overige , van fiets tot condoom en ruimtestation komt van het vrij denkende westen! Och ik zou het nog vergeten , ook hunne muntthe is typisch Arabisch ! (niet te zuipen!)

Reacties zijn gesloten.