Wereldrecord vlaggenleggen

Op 18 september spreken de Schotten zich uit over onafhankelijkheid. In Catalonië en Vlaanderen wordt met argusogen uitgekeken naar de uitslag van dit referendum. Vindt in de eenentwintigste eeuw de gedachte van zelfbeschikking van kleine nationale gemeenschappen een draagvlak? In de Vlaamse Volksbeweging (VVB) hopen wij alvast van wel. Na de Schotten zijn binnenkort de Catalanen met hun eigen volksraadpleging over onafhankelijkheid aan de beurt.

Om de aandacht te vestigen op de historische betekenis van de evolutie naar meer kleinschalige entiteiten op mensenmaat, willen de Antwerpse leden van de VVB een wereldrecord vlaggen leggen vestigen. In Ekeren, een klein district van de Stad Antwerpen met een sterke sociale samenhang, komen Ekerenaren en honderden andere Vlamingen op zaterdag 20 september (15:00) samen om een reusachtige mozaïek van Vlaamse Leeuwenvlaggen te leggen. Locatie is het oude speelveld van Germinal Ekeren.

Het bijzonder wervende Catalaanse independentisme brengt met relatief gemak twee miljoen mensen op straat, verenigd in één streven. In navolging van het succes van de positieve boodschap die welbegrepen nationalisme kan uitdragen, wil de VVB voortaan jaarlijks het eigen wereldrecord verbeteren door telkens een andere Vlaamse stad of gemeente aan te doen. Iedere keer willen we meer Vlamingen samenbrengen rond de idee van solidariteit en een eigen Vlaamse staat. Op het programma staat niet alleen de recordpoging, maar vooral een groot volksfeest van verbondenheid en identiteit.

Wij hopen met het geplande wereldrecord bij te dragen aan een moderne Vlaamse Beweging die het doel van volkomen zelfbestuur in een eigen nationale staat eindelijk verwezenlijkt.

Karijn Van Campen, Vz. VVB-Ekeren

Steven Utsi, woordvoerder

Meer info: http://www.wereldrecordvlaggenleggen.org/

3 gedachten over “Wereldrecord vlaggenleggen

  1. Naar Ekeren gaan, kan Fikken niet meer, doch indien ik “het” nog wél zou kunnen… zou ik evenmin gaan: Ik weiger mijn Zwarte-Leeuwenvlag op de grond te leggen, de plaats ervoor is aan mijn gevel of aan een vlaggenstok.

  2. In Blankenberge mocht gemeenteraadslid Tanguy niet deelnemen met de echte Leeuwenvlag in en optocht, ook mocht hij tijdens de gemeenteraad geen leeuwenvlag op zijn tafel zetten dit alles in opdracht van de liberale burgemeester

    • Is ons bekend, Roger. Als we alles moesten schrijven, wat we weten, dan waren we hier 24 op 24 bezig!

Reacties zijn gesloten.