Wereldkaart van het terrorisme

De wereldkaart van het terrorisme onder een tijdloep

Een videokunstenaar toont alle terreuraanslagen met meer dan 20 dodelijke slachtoffers vanaf december 2000 tot 13 november 2015.
De kleuren veranderen stilaan naar rood, meer en meer explosiesymbolen komen te voorschijn: “15 Years of Terror” is de naam van de actieve wereldkaart van de Duitse graficus Milan Vuckovic.
Hij bracht in zijn kaart de ergste terreuraanslagen in het b.g. tijdperk in beeld, o.m. 9/11, de bomaanslagen in Londen, talrijke aanslagen in het M.O. en de recente terroristische moslim aanslagen in Parijs.    Het feitenmateriaal haalde hij bij de Global Terrorism Database, de meest omvangrijke databank van terrorisme gerelateerde aanslagen wereldwijd.  Wat niet wil zeggen dat zijn kaart compleet is.   Ze dient slechts als richtlijn.

FT

 

4 gedachten over “Wereldkaart van het terrorisme

    • Dank voor de melding. We hebben het bruggetje vervangen door een YT video met dezelfde inhoud.

  1. Van de man Soros, die met de glimlach en handgeklap de vernietiging van Europa bekijkt, wordt in Rusland zijn Open Society Foundation als een ongewenst organisatie aanzien. Aan alle Russische staatsburgers en organisaties wordt verboden om deel te nemen aan één van zijn projecten.
    Een heldere kijk en doortastendheid kan een land voor veel onheil behoeden, maar waarschijnlijk zal dit niet democratisch zijn.

  2. De media meldden mij dat 2000 IS aanhangers zich in Sirte (Libië) hebben genesteld. De geboorteplaats van een man die vroeger de Europese Zuidgrens beschutte maar voor een meer uitgebreide veiligstelling van die grens daarvoor in Rome te weinig geld vroeg. Vijfhonderd miljoen in vergelijking tot de 3 miljard voor Erdogan kon niet ernstig worden genomen.

    Die eenheden van IS hebben zich dus in Sirte genesteld. Ik kan mij dat levendig voorstellen: een colonne van Toyota laadbakken met daarop gemonteerde maschine kanonnen die vanuit Raqqa onopvallend over de Golanhoogte naar Israël rijden, van daaruit door de Sinaï naar Egypte, over het Suezkanaal raken en in een parade door Caïro bollen, vervolgens langs de Middellandse zee naar Tobruk, Benghasi rijden om uiteindelijk hun nest te vinden in Sirte.

Reacties zijn gesloten.