“Welkom” – onder voorbehoud

Bij het binnenrijden van Pontoglio, 7000 inwoners, in Noord-Italië staat een bord met de duidelijke boodschap:

“Dit is een plaats met westerse cultuur en oprecht beleefde christelijke traditie.  Wie niet bereid is deze cultuur en de plaatselijke tradities te respecteren, wordt verzocht onze stad te verlaten.”

Schild am Ortseingang von Pontoglio, Norditalien, mit der Aufschrift: "Dies ist ein Ort westlicher Kultur und tief empfundener christlicher Tradition – Wer nicht bereit ist diese Kultur und die lokalen Traditionen zu respektieren, wird dazu aufgefordert, unsere Stadt zu verlassen". (Deutschlandradio/Thomas Migge)

De burgemeester van Pontoglio neemt nog andere ontradende maatregelen: zo kost een verblijfsvergunning in zijn gemeente 425 euro, terwijl daarvoor in de rest van Italië om en nabij 50 euro gerekend wordt.
Ca. 17% van de bevolking bestaat uit buitenlanders. Bijna iedereen heeft een job.  Een vraag naar een moskee, een tempel of een orthodoxe kerk is tot op heden niet aan de orde.  Geloof moet men maar thuis belijden.

Dat de linkse goegemeente, ‘burgerbewegingen’, de katholieke geestelijken en de vakbonden hiertegen protesteren spreekt vanzelf: “racisme en discriminatie” luidt het verwijt.

Maar Pontoglio krijgt navolging.  Ook elders in Noord-Italië duiken borden op met de boodschap dat men zich op christelijke bodem bevindt en men hiermee rekening dient te  houden.  In Prevalle ging men een stapje verder: daar stond bovendien vermeld dat de stedelijke overheid tégen ‘de ideologie der gender, der homo’s en lesbiennes is’.

Chapeau!

Deutschlandfunk

2 gedachten over ““Welkom” – onder voorbehoud

  1. Dat zijn linkse besturen die voor het volk zijn, uitzonderingen bij links.

  2. Dat de linkse goegemeente, ‘burgerbewegingen’, de katholieke geestelijken en de vakbonden hiertegen protesteren spreekt vanzelf: “racisme en discriminatie” luidt het verwijt….en ze hebben volledig mijn steun !!
    Zijn we dan vergeten dat in Saoudi-Arabia en de meeste Islaam landen , bijna naast iedere moskee een Christelijke kerk te vinden is , die daar met subsidies werd gebouwd . Dat katholieke leiders krijgen uiteraard een maandelijks loon en faciliteiten om hun geloof in de lift te plaatsen . De regeringen hebben helemaal geen bezwaar dat in de Islam scholen , je ook moogt kiezen tussen verschillende godsiensten of zedenleer. Dat is allemaal te danken aan de “””rooiebiet “”” en de groene breedsmoelkikker partij van Allah . Terwijl ze in die prachtlanden niet weten wat ze nog kunnen doen om de westerlingen te behagen zit Europa vol met racisten en “discriminateurs” en “demonisirateurs”

Reacties zijn gesloten.