Wees waaks! Afspraak op de IJzerwake!

Luc Vermeulen: Oproep IJzerwake 2022

Vlaamse vrienden,

We staan vandaag een week voor de IJzerwake. De voorbije weken waren voor het bestuur van IJzerwake bijzonder turbulent met alles wat zich afspeelde rond de organisatie van Frontnacht en het optreden van een aantal identitaire groepen.

Na eerst toelating te hebben gekregen voor de organisatie van dit evenement op de vooravond van IJzerwake werd die toelating achteraf onder druk van heel de linkse kerk gesteund door de media terug ingetrokken. Er werd met drek gesmeten en met hele en halve leugens werd het stadsbestuur van Ieper onder druk gezet. Vooruit deed er nog een schep bovenop door te verklaren dat ze uit het stadsbestuur zouden stappen indien de toegekende goedkeuring niet zou ingetrokken worden. En zoals u hebt kunnen volgen in de media het stadsbestuur ging door de knieën en de vergunning werd ingetrokken. In de persmededeling van IJzerwake kon u lezen dat wij klacht zullen neerleggen bij de RvS.

Wij hebben een veldslag verloren en ik hoor nog een van de jongste bestuursleden tijdens de laatste bestuursvergadering van IJzerwake ontgoocheld zeggen ‘maar ik verlies niet graag’.

Niemand verliest graag wij dus ook niet. Dat wil zeggen, beste Vlaamse vrienden, dat wij er nu moeten voor zorgen dat we de oorlog winnen. Zeer concreet er voor zorgen dat we de IJzerwake behouden. Want het is duidelijk , en links steekt het ook niet onder stoelen of banken, de aanval op de IJzerwake is ingezet. De IJzerwake moet verdwijnen zoals alles wat nationalistisch en identitair is en opkomt voor ons eigen volk, opkomt voor dat Vlaanderen waarvan we houden.

Heel het bestuur van IJzerwake, dat een weerspiegeling is van ons volk, jong en minder jong, mannen en vrouwen, arbeiders en academici staan eendrachtig klaar om weerwerk te bieden aan de aanval op de IJzerwake. Wel wij rekenen ook op u. Ons antwoord op de verloren veldslag moet een geslaagde IJzerwake zijn. En ik hoop dat er zondag velen zullen reageren zoals die Vlaming van 80 jaar die me enkele dagen geleden, na de intrekking van de toelating voor Frontnacht me een mail stuurde met de korte boodschap ‘ik ben tachtig jaar ik ben nog nooit naar de IJzerwake geweest maar nu zal ik er staan!’

Wij hebben een veldslag verloren of we de oorlog gaan winnen hangt mee van u af!

Als slot van deze oproep nog twee puntjes. Het is niet uitgesloten dat men provocateurs zal sturen naar de IJzerwake. Vlaamse vrienden trap niet in die val en laat u niet provoceren.

Er staat u ook een verassing te wachten, onze gastspreker is een jongeling van…98 jaar! U zal verbaasd zijn over de kracht van zijn stem en de inhoud van zijn toespraak.

Met ongebroken moed en strijdvaardiger dan ooit tot zondag op IJzerwake!

Alle info vindt u hier: https://ijzerwake.org/

1 gedachte op “Wees waaks! Afspraak op de IJzerwake!

  1. Vroeger ging ik naar de IJzerwake maar door omstandigheden is dit niet meer mogelijk. Ik heb altijd de unieke sfeer van Vlamingen onder elkaar mogen meemaken. Laten we dit niet verloren laten gaan. De aanwezigheid op de IJzerwake is ook een antwoord aan Bart De Wever om eindelijk eens Vlaming te zijn en geen trouwe hond aan het Belgisch regime. Ik roep ook de echte Vlamingen die nog slaafs het NVA volgen aanwezig te zijn en hun zogezegde opperleider te tonen dat het zo niet verder kan en we als Vlaming altijd de knecht zullen zijn van de Franstaligen. In de toekomst liggen de mogelijkheden om een Vlaams front te vormen. Neem deze gelegenheid ter harte want anders is de Belgiek terug de baas en dan weten we wat er te gebeuren staat : de Vlaming betaalt en de Waal incasseert. Is het dat wat we willen, nee toch dus maak een einde aan die onrechtmatige behandeling; Geef de voorkeur aan Vlaanderen en zijn zelfbestuur al moet men daar voor heilige huisjes slopen.

Reacties zijn gesloten.