Wees vooruitziend, ga naar je notaris…

… en laat je bezittingen na aan… vluchtelingen…

Dat we binnenkort zelf moeten vluchten voor de waanzin waarin ‘s werelds leiders ons gestort hebben is even buiten de kwestie. Tenslotte kan je niet meer vluchten als je dood bent.

De VN vinden dat het hoog tijd wordt dat de Europeanen “hun verantwoordelijkheid nemen”. Wij moeten met z’n allen “de vluchtelingen een toekomst schenken” en dat kàn door middel van je testament. De VN vinden dat wij veel te egoïstisch in elkaar steken; je bezittingen nalaten aan je (klein)kinderen of andere dierbaren versterkt namelijk de grote kloof tussen het “rijke westen” en de “arme sloebers die een graantje – of meer – willen mee’pikken'”.

De VN doen deze oproep niet alleen op hun eigen webstek maar plaatsen zelfs advertenties* in kranten om de twijfelaars te overtuigen. We vragen ons af of ze niet ook de kerk, de moskee of de synagoge** zullen inschakelen om de gelovigen ervan te overtuigen dat ze op deze wijze recht hebben op een rechtstreekse rit naar de inclusieve hemel.

De VN doen een tegengeste: zij zullen zich om je begrafenis bekommeren, eventuele contracten over je woning, verzekering e.d. afsluiten en/of het onderhoud van je zerk laten verzorgen. En… niet onbelangrijk… erop toezien dat de staat zijn grijpgrage handen van de erfenisrechten houdt.

https://www.uno-fluechtlingshilfe.de/unterstuetzen/testament

*Bij Exxpress vindt u een voorbeeld van een advertentie

**Niet realistisch, vandaar de correctie.