“We zijn voor de amnestie-gedachte, nietwaar?”

N-VA en de Vlaamse Beweging: lachen of wenen?

Nadat vorige week de N-VA zich van haar meest benepen kant liet zien door te dreigen met een GAS-boete in Izegem, wanneer het Vlaams Belang de leeuwenvlag voor hun lokale secretariaat niet zou verwijderen, deed de grootste partij van Vlaanderen dit afgelopen weekeinde nog eens dunnetjes over. In Schilde deed de N-VA-burgemeester enkele opmerkelijke uitspraken naar aanleiding van de Radicale Sporenherdenking van Voorpost.

Het verhaal van Izegem is er eentje om in te lijsten. Het lokale secretariaat van het Vlaamse Belang is daar gevestigd in het oud-gemeentehuis. Symbolisch is dit op zich al een voltreffer, sterker wordt het wanneer je aan de vlaggenmast die voor het gebouw staat een Vlaamse leeuwenvlag ophangt. Dit was echter buiten de N-VA bestuurscoalitie gerekend, die vond dat de vlag niet mocht opgehangen worden aan een vlaggenmast van de gemeente. Zou de vlag niet verwijderd worden, zou er een GAS-boete volgen. De reactie op dit dreigement ziet u hieronder op de foto.

nva prietpraat 2

 In Schilde, waar het Heel-Nederlandse Voorpost zijn Radicale Sporenherdenking hield, was de N-VA-burgemeester ook niet mals voor de organisatie ervan. Dirk Bauwens (N-VA): “Mochten we vooraf geweten hebben dat het om Voorpost ging, hadden we dit allicht niet toegestaan.” De reden hiervoor was dat de zaal enkel gebruikt mag worden door “lokale verenigingen, politieke partijen en eventueel aan privépersonen, in uitzonderlijke omstandigheden.” Volgens Voorpost zelf is alles echter via de officiële weg aangevraagd én uiteraard goedgekeurd.

Het toont aan dat er bij de N-VA nog een erg lange weg dient afgelegd te worden eens ze geloofwaardig als vertegenwoordiger van het Vlaams-nationalisme zal aanvaard worden. Als je als N-VA-burgemeester meteen een “interventieploeg om ‘s avonds aan het dienstencentrum post te vatten” reserveert wanneer je weet dat Voorpost in de zaal zit om wat liedjes te zingen en toespraken te houden, dan ben je niet op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de Vlaamse beweging. Dat je dan ook de nummerplaten laat noteren van alle wagens op de parking van de zaal en van de wagens met een ‘VL’ opgekleefd in de omliggende straten, is een brug te ver.

Wanneer je dreigt met GAS-boetes wanneer hét symbool van de Vlaamse beweging, de Vlaamse Leeuw, dient verwijderd te worden, dan laat je jezelf van je smalste kant zien. Maar, de woorden van Bart De Wever indachtig dat “de Vlaamse beweging zichzelf beter afschaft”, kan je deze verdwaalde ‘nationalisten’  niet kwalijk nemen dat ze tot deze acties en uitspraken over gaan. Of zoals Joris Van Hauthem het zaterdag in Schilde al zei: “We zijn voor de Amnestie-gedachte, niet waar? Laten we het vergeven.”

door BERT DECKERS • 1 JULI 2013

 

 

http://rechtsactueel.com/2013/07/01/n-va-en-de-vlaamse-beweging-lachen-of-wenen/

Eén gedachte over ““We zijn voor de amnestie-gedachte, nietwaar?”

  1. Enkele jaren geleden was in Brasschaat een herdenking aan het graf van Wim Maes. Deze was een organisatie van Voorpost. Aanwezig waren uiteraard zijn weduwe en kinderen, waarvan zoon Walter nu gemeenteraadslid is voor N-VA. Kan verkeren zei Bredero.

Reacties zijn gesloten.