We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal…

Volgens Zelensky is de corruptie in zijn land bijna verdwenen. “Er bestaat in Oekraïne geen wijdverspreide corruptie meer.” beweerde ‘s werelds chouchou vrijdag op de Münchener Veiligheidsconferentie via een videoverbinding.

Indirect geeft hij hiervoor krediet aan Rusland, want sinds de begonnen oorlog zijn vele corrupte landgenoten gevlucht. “Onze maatschappij aanvaardt geen corruptie meer”, verklaarde hij overmoedig. En voegde er voor de twijfelaars aan toe dat het anti-corruptiesysteem in Oekraïne één der doeltreffendste van heel Europa is. Ergo: het probleem is van de baan. Zelfs als Transparancy International het er niet mee eens is.

En Zelensky zou Zelensky niet zijn als hij niet van de gelegenheid gebruik zou maken om te waarschuwen voor… het toedraaien van de vrijgevigheidskraan. “Ik heb het hier niet alleen over wapens. Maar ook over financiële steun, politieke steun bij alle geledingen.”

Dus, lieve kijkbuiskinderen, stuur gerust nog wat geld naar Oekraïne. Het zal daar goed beheerd worden. Zelensky staat persoonlijk garant.

Voor alle duidelijkheid: onderstaande beelden werden niet opgenomen bij een EU-parlementslid. We herhalen: niet bij een EU-parlementslid.