We wachten op de reactie van VN, EU, Obama, Reynders…

Boko Haram heeft al lang geen nieuwswaarde meer.  Met de regelmaat van de klok lezen we ergens op een binnenbladzijde van een krant een artikeltje over wat ‘rebellen’, genaamd Boko Haram, die Nigeria in een puur islamitische staat willen veranderd zien.  De katholieke Kerk stuurde in koloniale tijden paters en zendelingen om de arme negertjes te bekeren.  Zij richtten o.a. ziekenhuizen en scholen op. De islam heeft een andere kijk op bekeringswerk.  Als het niet goedschiks gaat, dan maar kwaadschiks.  Met pure terreur.  Met dood en vernieling.  Er circuleren talrijke foto’s en filmpjes op het internet over het geweld, met aangrijpende beelden van gemolesteerde kinderen, vrouwen en mannen, met verwoeste kerken en weggevaagde dorpen.  En dit is écht.  Hier geen twijfel of de feiten plaats gevonden hebben, noch over de ‘vermeende’ daders.

Boko Haram heeft alleen al in 2012 ten minste 168 keer geweld gebruikt tegen christenen. Het Amerikaanse Nationaal Consortium voor Onderzoek van Terrorisme noemde de groep in zijn verslag over 2012 de op een na dodelijkste terreurgroep ter wereld. Boko Haram moet op die lijst alleen de Afghaanse Taliban boven zich dulden.

De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor meer dan tweeduizend doden uit in totaal vijftien landen sinds 2009.

Gaat Obama nu ook zijn vloot richting midden Afrika sturen, wordt er een embargo van wapens en hulpgoederen door de EU gepland, windt Ban Ki Moon zich nu ook op over de ‘ontoelaatbare’ escalatie van geweld, gaat Reynders zich van de toestand ter plaatse vergewissen?   Wordt daar nooit ‘de rode lijn’ overschreden?

Een nieuwe aanslag, een klein artikeltje in de media:

“‘Vermeende’ islamisten doodden 44 Nigerianen

MAIDUGURI –  ‘Vermeende’ islamistische militanten hebben 44 mensen vermoord toen zij eerder deze week een dorp in noordoost-Nigeria aanvielen. Dat meldden medische en veiligheidsbronnen vrijdag.

De aanslag gebeurde in het dorpje Demba in de provincie Borno. Dat was lange tijd een bolwerk van de islamistische groepering Boko Haram, totdat een militair offensief in mei ervoor zorgde dat veel rebellen zich een tijdlang schuilhielden of de grens met Kameroen overstaken.

Het bloedbad zou maandag al hebben plaatsgevonden, maar door de moeilijk bereikbare ligging van het dorp en doorgesneden telefoonlijnen is het nieuws nu pas naar buiten gebracht.”

Floriaan Terbeke

1 gedachte op “We wachten op de reactie van VN, EU, Obama, Reynders…

  1. De meest hoogwaardige technologische wapens met zijn atributen . Elitetroepen zoals de US Seals , para-commando en noem maar op , zijn dus niet opgewassen tegen een geestelijk zieke islam neger die zich Boke met harambeleg noemt. Ze kunnen dat stuk beest krapuul in mensengedaante blijkbaar onmogelijk uitschakelen. Het word al langer hoe duidelijker , de beschaving met al zijn snuisterijen moet wijken voor gedrochten , monsters en een bepaalde extreme religie . Maar we Mogen van geluk spreken ! Wij hebben tenminste een hof van mensenrechten die waakt over onze rechten als MENS en politiekers die het goed kunnen uitleggen en steeds de juiste beslissingen nemen , maar ten voordele van wie of wat ?

Reacties zijn gesloten.