“We mogen niet alle ‘vluchtelingen’ over dezelfde kam scheren”

En Jezus zei: ‘Laat de kinderen tot mij komen”

“We moeten uitzoeken wat tot een dergelijke daad geleid heeft en wat de grotere samenhang is.  Of het om een alleenstaand feit ging, of de jonge man geestelijk ziek was.  We moeten de omgang met degenen die onbegeleid naar ons komen beter bijstaan,   hen integreren,  hen helpen hun eigen trauma’s te overwinnen”

En hij zal bidden, de bisschop, voor de aangevallen slachtoffers.  Zonder enige twijfel ook voor de ‘getraumatiseerde jongere’ – dat spreekt vanzelf, hoeft hij niet te vernoemen.

Stel u nu eens even voor dat een bio-Duitser met een bijl en een mes uithaalt naar een aantal ‘verrijkers’. Zou de eerwaarde bisschop dan voorstellen de Duitsers beter te begeleiden bij hun omgang met de landbezetters, begrip te tonen voor hun frustraties, hen te helpen bij het verwerken van hun trauma’s?

2 gedachten over ““We mogen niet alle ‘vluchtelingen’ over dezelfde kam scheren”

  1. Ook verschillende hoge kerkleiders zegden “”Laat de kinderen tot mij komen”””
    Maar Jezus bedoelde totaal iets anders …….
    Het is een hele geruststelling dat die Bisschop overuren gaat maken met bidden , dat gaat het probleem van verwarde en gerusteerde zielen zeker oplossen . Ik denk echter dat hij meer resultaat zou hebben moest hij een bidmatje aanschaffen en zich wenden tot “den Allahu Akbar “” want tenslotte zit die getraumatiseerde tiener niet in den hemel maar in het pretpark van Allah waar hij nog een jaartje moet wachten op zijn 72 maagden , hij is nog geen 18 jaar !!

  2. Hier komt duidelijk het verschil tussen het verwaterd aanleren van het Nieuwe Testament, door mensen die niet meer in hun aangevreten leer geloven, en de radicale baas van het Oude Testament naar voor.

    Hij hield zich niet bezig met het uitzoeken van: wat tot dergelijke daden leidde in Gomorra en Sodom. Of ze onbegeleid hun driften kwamen volgen en/ of trauma’s hadden die ze op hun speciale manier moesten verwerken. Het interesseerde hem allemaal niet. Hij trof zijn maatregelen. En daar is tot op vandaag geen discussie over geweest, noch psychologische bijstand verleent aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Reacties zijn gesloten.