“We moeten onze plan leren trekken…”

Reisadvies Ghana | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Ghana ...

De Ghanese president windt er geen doekjes om: “We moeten af van de ontwikkelingshulpinfuus. We moeten ervoor zorgen dat onze jonge mensen hier blijven, hier hun toekomst opbouwen. We moeten stoppen met het bedelen aan de poort van de westerse wereld…”

De president wil een slogan: “Wij willen een Ghana opbouwen zonder hulp (van buitenaf), een onafhankelijk, zelfvoorzienend land, een Ghana dat op zijn eigen benen kan staan.”

Een zeer opmerkelijke toespraak. Nu nog in daden omzetten.

Hoewel Ghana één der minst corrupte Afrikaanse landen is, zou het land jaarlijks 3 miljard dollar verliezen. Eén der redenen is de energiesector. De elektriciteitsvoorziening werd met goedkeuring van de president grotendeels aan het buitenland verkocht. Met een opmerkelijk resultaat: vijf jaar geleden werd elektriciteit nog gerantsoeneerd, nu … een overcapaciteit, die niet gebruikt wordt maar waar wel degelijk moet betaald worden! Goed voor een factuur van 500 miljoen dollar ongebruikte stroom. Een zelfde scenario voor de gasvoorziening: of het gas nu gebruikt wordt of niet, de factuur blijft even hoog. Goed voor 550 miljoen à 850 miljoen dollar per jaar voor ongebruikt gas… Dure bevoorradingszekerheid. Dure energie. En dan heeft de regering zelfs nog twee LPG-gas contracten in 2017 geannuleerd. (…)

De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. In 2017 werd uit hetzelfde vaatje getapt.

Ach, we durven er niet mee spotten. Doen wij het beter? Verkopen aan de Fransen, kerncentrales verdoemen, vervolgens Franse stroom opgewekt met kerncentrales invoeren, overal het landschap verpesten met windmolens, de stroomopwekking in de schoenen van de burgers schuiven (dure bouwvoorschriften, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepompen…). We worden elke dag meer betutteld én meer belast, zonder dat de dienstverlening er beter van wordt.

1 gedachte op ““We moeten onze plan leren trekken…”

  1. Een tiental jaar geleden sprak ik met een Ghanees, een mekanieker in een garage, die perfect Nederlands sprak. We hadden het toen over Ghana, en volgens hem was het geluk van Ghana, dat het een “middenklasse” had.
    Hoe de toestand nu is weet ik niet. Een middenklasse is immers van levensbelang voor het functioneren van een land, en het overleven van een volk. Het is niet de boven – en onderlaag die voor dit overleven zullen instaan.
    In Vlaanderen kunnen we daar van meespreken, na de val van Antwerpen in 1585, en de exodus naar het Noorden. Een aderlating waarvan we nog de gevolgen dragen.
    Het is dan ook geen toeval dat de samenzweerders achter de communistische NWO, op alle mogelijke manieren deze “middenklasse” willen vernietigen.
    Momenteel, met de “Covid 19” samenzwering , zitten we volop in zo een vernietigingsoorlog. Neem daarbij dan nog Agenda 21 -30 en het Coudenhove Kalergi plan, en het verraderswerk van de collaborateurs, en het beeld is volledig.

Reacties zijn gesloten.