“We kunnen het risico niet nemen”

Sinterklaas en Zwarte Piet mogen niet naar Beijum, een wijk in Groningen, komen wegens te gevaarlijk.

“Elk jaar wordt er een feest voor de kinderen gehouden. Het is te gek voor woorden dat zij het moeten ontgelden omdat een handjevol mensen ineens tegen Zwarte Piet is. Er zijn hier genoeg feesten voor mensen van andere culturen, maar waarom moet Sint dan weg?”

Hoe noemt men dit?

– verstandige keuze maken

– politieke verantwoording nemen

– de weg van de minste weerstand bewandelen

– toegeven aan de  bezetters

– eigen volk in de steek laten

– LAF zijn?

FVE

 

 

7 gedachten over ““We kunnen het risico niet nemen”

 1. Waarom zou de Sint naar wijken moeten gaan waar er geen brave kinderen zijn ?

 2. Zwarte Piet groeide uit van een kinderfeest- folklorefiguur , tot een symbool van slavernij , racisme , onverdraagzaamheid . Zoiets past niet in een moderne correcte beschaving ! Iets dat slecht is , mensen tegen elkander opzet ,onderling verdeelheid zaaien dat moet inderdaad verdwijnen ! Ik ben het volledig eens met onze correcte broeders …. Maar wanneer komt de Islam aan de beurd , of is Mohamed met zijn Allah zoveel beter ?

 3. Ik weet echt niet hoe ik daar moet reageren , wat ik daarvan moet denken . Ik zal voor de oplossing eens raad vragen aan de correcte politieke partijen

 4. Het antwoord op de gestelde vraag ‘ Hoe noemt men dit’?: LINKS zijn.
  Dit dekt alle – plus nog een hoop andere negatieve – antwoorden behalve de eerste twee.

 5. Zie de toestand in Oostenrijk :
  http://www.noen.at/nachrichten/lokales/aktuell/st_poelten/Martinsfest-erstmals-nicht-in-der-Kirche;art2428,584864
  In bijlage ook een commentaar op dit artikel van de webstek Hartgeld.com : rubriek Gesellschaft : dd. 18.11.2014 :
  [10:40] Leserzuschrift-AT: Nikolausumzug in Herzogenburg verboten:
  “Nach neuesten Infos, darf in der Stadt Herzogenburg in der Nähe von St. Pölten, durch zumindest eine Straße ab sofort kein “Nikolaus” mehr durchgehen !!! (aus Rücksicht auf unsere türkischen Toleranzler) Bürgermeister ist Franz Zwicker, Amtsleiter Kurt Schirmer – bitte unbedingt veröffentlichen, dass man weiß , wie die rote Brut ist !, außerdem brauchen die doch publicity”
  Hier gaat het al verder dan bij ons met het “probleem van de Zwarte Piet”, een straat wordt er immers “Sint Niklaas” vrij verklaard.
  Het illustreert de kruiperigheid van een klootjesvolk en de door dit zelfde klootjesvolk verkozen verraders!!!
  Het begint met een op het eerste zicht een onschuldig feit, maar dit zet de deur dan open voor verdere, veel fundamentelere toegevingen.
  Overal zijn er dus “Lord Ivywoods” actief.
  In het licht van het recente gehuil en gekerm over “collaboratie”, worden we hier geconfronteerd met een vorm van collaboratie, die zijn oorsprong niet vindt in een vijandelijke bezetting, maar met een collaboratie die “vrijwillig” en zonder dwang, wordt uitgevoerd, en die niet gericht is op één of ander persoonlijk voordeel, maar enkel op de vernietiging van onze westerse beschaving. Dit laatste is dan onnoemelijk veel erger en dodelijker..!!!

 6. Dat verbaast me, dat ze van de Sint niets moeten hebben. Hun hand openhouden en vanalles krijgen zonder er een klop voor te moeten doen, liever hebben ze het toch niet???

Reacties zijn gesloten.