“We have a problem”

Vrhfstdt erkent dat de EU “een probleem heeft”. Hou u maar al vast aan de takken van de bomen voor de oplossingen die hij in de toekomst wil toegepast zien.

Problemen, zoals daar zijn: migratie, wijziging van het Dublin-akkoord, bankenunie, EU speelt niet mee op het wereldtoneel… en die zijn de redenen dat de EU dient hervormd te worden van beneden naar boven, van de burgers naar de top. Vrhfstdt wil een nieuwe methode, nieuwe speelregels… Hij zegt het er niet bij – bescheiden als hij is – maar een goede verstaander begrijpt dat Vrhfstdt zichzelf als de nieuwe EU-Mozes beschouwt die de EU-volkeren door de onstuimige wateren der supermachten zal loodsen naar de EU-heropstanding.

Kijk naar Ulrike Müller op plaats nr. 251. Ze hangt aan Vrhfstdts lippen, knikt goedkeurend met een beate glimlach. Citaat op haar EU-profiel over “unser Guy Verhofstadt”: Wenn #Europa fit sein soll für die Zukunft unserer Kinder & Kindeskinder, müssen wir handeln. Wir brauchen eine echte Konferenz zur Zukunft Europas – mit der größtmöglichen Beteiligung von Bürgerinnen & Bürger. Dazu heute unser @guyverhofstadt im Plenum 👇https://t.co/uOB0DHEa9L 

… “Unser Guy Verhofstadt”… Zou ze hem asiel willen aanbieden?

Wie benieuwd is naar de zetelverdeling in de EU-praatbarak te Straatsburg: klik hier. Voor Brussel: klik hier.