We gaan racisme uitroeien…

… het woord ‘ras’ wordt verboden

Eén van de alom tegenwoordige NGO’s – meestal van rood-groene, multiculturele kleur – trok van leer tegen de Westermann uitgeverij omwille van diens aardrijkskundeboeken en Diercke-schoolatlas.  U raadt het: het woord ras met al zijn afleidingen mag in Duitsland niet meer voorkomen.
Deze NGO draagt de welluidende naam “NeRaS” – Netzwerk Rassismus an Schulen” (netwerk racisme in scholen).  Zoals het hoort buigt de directiekamer van de uitgeverij deemoedig het hoofd, zegt drie keer ‘mea culpa’ en kruipt door het stof.  Ze hebben zelfs een schoolboek aan hen opgedragen!
Wie zit er zoal bij de NGO-racismebestrijders?

•IMIR – Institut für Migrations- und Rassismusforschung e.V.
•ISD – Initiative Schwarze Menschen in Deutschland (ISD-Bund) e.V.
•TGH – Türkische Gemeinde e.V.
•verikom – Verbund für interkulturelle Kommunikation und Bildung e.V.
•IAF – Verband binationaler Familien und Partnerschaften, e.V.
•EWNW – Eine Welt Netzwerk e.V.

NeRaS is dus een inteeltproduct, een overkoepelende betwetersvereniging van soortgelijke verenigingen met een gezamenlijke agenda.  Een netwerk van hoofdzakelijk buitenlandse idioten, die amper Duits spreken, maar steeds klagen over hun blauwe lange tenen en daarvoor ook nog geld van vadertje staat incasseren.
Zij willen dus het woord ‘ras‘ verbannen uit schoolboeken terwijl men op hun eigen webstek struikelt over alle mogelijke woordafleidingen, want men kan de goegemeente toch niet genoeg duidelijk maken hoe verwerpelijk racisme is!

De directie van de uitgeverij heeft nu wel een probleem, want hoe kunnen ze het woord ‘apartheid‘ verklaren zonder het woord ‘rassenscheiding‘ te gebruiken.  

In Gent werd het woord ‘allochtoon‘ verboden, maar we zien er daarom niet minder rondlopen.

FT

PI

 

13 gedachten over “We gaan racisme uitroeien…

 1. In “NeRas” staat al het woord “ras”, dus wat ze vertellen is rasechte lulkoek.

 2. Nog even en we kunnen de helft van ons woordenboek en woordenschat in de vuilbak gooien, de nievanhieren halen telkens hun slag thuis. OP politici moeten we ook al niet rekenen, die collaboreren als of het een lieve lust is. Zij die wel reageren zijn racisten. Oei dat laatste woord mag gedeeltelijk niet meer, sorry redactie

  • Maar ik denk als er mensen zijn die zullen reageren in Vlaanderen die afkomstig zullen zijn van het Vlaams Belang en zeker niet van de NVA, want volgens BDW moet men vreemdelingen koesteren

  • Ik denk dat we terug een massale boekverbranding zullen meemaken en het linkse gespuis zal jubelen van geluk

 3. Als het woord ras moet verdwijnen dient er toch een andere duiding te worden gebruikt. Het woordje NieVanHiere is algemeen aanvaard en ik veronderstel dat de corpulente Vandaele het zal opnemen , onder de verklaring… NieVanHiere ….was oorspronkelijk een gastarbeider die bij ons kwam werken om voor zichzelf en zijn familie een betere toekomst op te bouwen. Met de jaren en dank zij de correcte politiek , zijn naastenliefde en ziekenkas werken wij nu voor hen en hoeven ze niets meer te doen.
  Neger : schandalig woord , nog enkel in gebruik bij onverbeterlijke racisten , het wordt gewoonlijk op minachtende toon uitgesproken zoals in de tijd van de slavenhandel . Mijnheer de “andersgekleurde” is een veel zachtere aanspreektitel dan mijnheer de neger , Chinees , Eskimo , indiaan of noem maar op ! Het meest delicate volgens de NGO’s , is het bruine ras of zonnebankgetinten. Enkel het kijken in hun richting is al een daad van racisme en provocatie laat staan ze aanspreken ! Ze beschouwen zichzelf als superieur want zij hebben binding met de echte enige en onvervalste God ,Het is dus oneerbiedig ze te plaatsen onder “ras” , want ze zijn uitverkoren om de wereld naar de kl… te helpen . Dus mijnheer de superieur is een aanvaarbare aanspreektitel , veel beter dan “bruine” , makak , soepjurk , struikelbaard enz

 4. Mag veerle baetens nu op bezoek bij di rupo en de koning”objectieve en neutrale”vrt????

 5. En m’n hónden zijn RAShonden!!!
  De kleinste zwart cavaliertje met wat wit en bruin – zo’n beetje tricolor, tja wat hebben ze indertijd met díe RASSEN uitgevreten?? – en m’n jongste heeft vier RASkenmerken in zich!!

  Waarmee zijn ze toch bezig…, zijn er geen ándere prioriteiten??!!

 6. We gaan het woord armoede bannen uit onze woordenschat en de armoede zal verdwenen zijn? Waarom moeilijk maken als het ook eenvoudig kan

 7. Het is zoals met de Potemkin dorpen die opgericht werden door Potemkin in 1787 om Keizerin Katarina de groote van Rusland te misleiden.
  Het wordt nu gebruikt om totale misleiding aan te duiden:

  “The phrase is now used, typically in politics and economics, to describe any construction (literal or figurative) built solely to deceive others into thinking that some situation is better than it really is. Some modern historians claim the original story is exaggerated.”
  De uitdrukking wordt nu gebruikt, specifiek in politiek of economisch verband, om een constructie te beschrijven, hetzij letterlijk of figuurlijk, die als enig doel heeft om anderen te laten denken dat een bepaalde situatie beter is dan ze werkelijk is. Sommige hedendaagse historici beweren dat het oorspronkelijk verhaal overdreven is.

  Of het oorspronkelijke verhaal wel of niet overdreven is kan men niet zo gemakkelijk met bewijzen staven gezien het reeds zover in het verleden ligt. Maar wat er nu gebeurd is duidelijk en kan bewezen worden. Het enige probleem is dat er nog veel te veel mensen in een ontkennende roes leven.

  zie wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Potemkin_village

Reacties zijn gesloten.