Wat zit erin?

Wat zit er in kip nuggetsWat zit er in kip nuggets?

De vraag wat er in kipnuggets zit lijkt simpel te beantwoorden: kippenvlees. Toch is dat niet het juiste antwoord. Het lijkt  kippenvlees maar het is iets anders.

Een Amerikaanse consumentenorganisatie onderzocht nuggets van twee ketens en de bevindingen waren ongeveer hetzelfde. Onder de krokante laag zit in de meeste gevallen wel kip, maar slechts de helft daarvan is kippenvlees.  Er wordt van kippenvlees en alle slachtafval van kip een substantie gemaakt die dus voor de helft niet uit vlees maar uit aderen, vet, vel, kleine botjes, ingewanden en andere afvalproducten bestaat.

Die smurrie wordt vervolgens zo bewerkt dat hij, eenmaal gefrituurd, spreken op kippenvlees lijkt.

 

2 gedachten over “Wat zit erin?

  1. In Frankrijk maken ze een salami enkel van darmen, wij eten toch ook lever, nieren, hart, kalfshersenen. daar is niets mis mee. Indien men enkel kippenvlees moest gebruiken voor deze nuggets zouden ze niet te eten zijn, veel te droog, daarom de toevoeging van vet en ingewanden. Wat wel bedenkelijk is, is het gebruik van de chemische middelen. De dame zegt het zelf, het gaat om het maken van meer winst. Hoewel ik hiermee niet wil zeggen dat je niet op je voeding moet letten.

  2. Deze stoffen zijn enkel toegelaten in de Verenigde Staten. In Canada en Europa zijn ze verboden. Ze zogenaamde pink slime wordt in Europa niet gebruikt. Althans, dat zou toch zo horen. McDonalds USA is er sinds 2 maanden geleden ook mee gestopt na een rechtzaak met Jamie Oliver.

Reacties zijn gesloten.