Wat we zelf doen… is zelfs nog slechter dan vroeger

Slachtoffer van vanwege uw huidskleur of afkomst? U kunt in Vlaanderen terecht bij 13 meldpunten:

Wie op bovenstaand bruggetje klikt komt terecht bij:

“Discriminatie melden

Bent u het slachtoffer van discriminatie op basis van uw geslacht, uw afkomst, uw handicap, uw geloof, uw seksuele voorkeur, uw leeftijd,…?

De allerbeste stap is, spreek er over:

Blijf niet zitten met uw probleem. Maar stap naar een lokaal meldpunt van Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum (vroegere Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding). Een meldpunt biedt een luisterend oor, maar geeft u ook advies en zoekt, samen met u, een oplossing, in alle vertrouwen en altijd in overleg. Het meldpunt helpt u tot uw zaak helemaal afgehandeld is. Verspreid over verschillende steden in heel Vlaanderen, zijn er in totaal 13 meldpunten. Op de website van Unia vindt u de contactgegevens van de lokale contactpunten van Unia (vroegere Meldpunten Discriminatie) (externe website).

Hebt u al gesprekken gehad en wilt u verder, dan kunt u bellen of mailen naar de volgende diensten:

 • In het geval van discriminatie omwille van uw ‘vrouw of man’-zijn of als transgender of genderkwesties bij holebi’s:
  • de genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst als het gaat om een discriminatie op school, door een Vlaamse overheidsdienst (vb De Lijn of de VDAB), bij het huren van een woning, in fitness, sportclub of uitgaansleven, in de welzijnssector (rusthuis, CAW,…), in de media (TV-programma, reclame) …
  • het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen als het gaat om een discriminatie door uw werkgever of door federaal georganiseerde diensten als politie, gerecht, het leger,…
 • voor alle andere discriminaties
  • Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum.

Ten slotte, voor enkele specifieke gevallen van werkgerelateerde discriminatie in Vlaanderen kunt u een klacht indienen bij de Afdeling Toezicht en Handhaving van het Departement Werk en Sociale Economie. Voor andere gevallen van werkgerelateerde discriminatie kunt u het best contact opnemen met de dienst Toezicht op de Sociale Wetten.”

FVE

1 gedachte op “Wat we zelf doen… is zelfs nog slechter dan vroeger

 1. Achter al deze initiatieven gaat natuurlijk een verborgen agenda schuil, namelijk het verzet tegen de invasies en de multikul criminaliseren en uiteindelijk volledig neutraliseren.
  Een verzet dat stilaan hier en daar toch wat de kop opsteekt.
  Het is dit “verzet” dat het probleem is, en niet de invasies.
  Recent waren er al de waarschuwingen van Raes van de Staatsveiligheid over het gevaar van het “rechts-extremisme”.(sic). Je voelt hem al komen. Anna heeft daar ook al naar verwezen.
  In G.B. is er ook al een dergelijke waarschuwing :
  http://www.epochtimes.de/politik/europa/ex-mi6-chef-warnt-wegen-asylkrise-eu-an-schwelle-eines-populistischen-aufstands-a1330227.html
  met citaat :
  “Ex-MI6 Chef warnt: Wegen Asylkrise – EU an Schwelle eines populistischen Aufstands
  Epoch Times, Mittwoch, 18. Mai 2016 09:07
  Sollte die EU seinen Bürgern nicht bald eine Kontrollkompetenz in der Flüchtlingskrise zeigen, werde es in Europa zu einem populistischen Aufstand kommen. Diese Prophezeiung macht der ehemalige britische Geheimdienstchef Richard Dearlove im BBC-Interview. “(=einde citaat).
  Dearlove heeft het over “populisme”. Hij heeft het ook over een noodzakelijke “Kontrollkompetenz” door de EU.
  Heeft dit betrekking op de invasies of op het verzet ertegen?
  De EUSSR kennende, is het antwoord al duidelijk.
  Achter al deze “initiatieven” (zie boven) gaat dan ook de oorlog schuil tegen onze westerse beschaving en tegen de autochtone bevolking.
  PS : Wat de Genderkamer betreft :
  http://henrymakow.com/2016/05/attack-on-gender-reaches-bathroom.html

Reacties zijn gesloten.