Wat onze media je niet vertellen

Pater Daniel Maes:

Het Syrische leger, de Russen en Iran zijn in Z-Aleppo de terroristen nu flink aan het bestoken. Aleppo zal eens  bevrijd worden en niet in de zin die door het westen al vijf jaar wordt gewild, nl. als een Libische chaos, maar in zijn werkelijke betekenis: het heroveren van zijn eigen soevereiniteit, als onvervreemdbaar deel van de Syrische integriteit.

De prijs aan dood en vernieling die Syrië en de bevolking van Aleppo hiervoor moeten betalen is helaas zeer hoog.

P. Daniel

Aleppo, waar  grootmachten hun strijd leveren

In Syrië tracht heel de wereld zich te verenigen in de  strijd tegen  Daesh of IS, om  deze gruwelijke terreur uit te roeien. Zo wordt het ons door de media althans voorgehouden. In werkelijkheid is de strijd tegen IS voor sommige grootmachten slechts een voorwendsel om hun eigen belangen te dienen.

Voor Turkije blijft  Aleppo de poort naar een  neo-Ottomaans (Turks-Mongools) Rijk om zijn invloed in het Midden-Oosten te verstevigen. Turkije heeft aangekondigd zijn goede relaties met Syrië te willen herstellen en de soevereiniteit van Syrië te erkennen. Het is echter lang niet duidelijk wat dit in de  werkelijkheid betekent.

Turkije blijft de moslimbroeders steunen. In hoeverre zal Turkije de jihadisten aan de  grens met de Golan, in Oost-Aleppo, in Raqqa en Mossoul blijven steunen? Wordt het plan van een onafhankelijk Koerdistan in N-Syrië en de  verdrijving of uitroeiing van de oorspronkelijke Arabische en christelijke bevolking werkelijk opgegeven?

Een andere hoofdrolspeler is Saoedi-Arabië. Om Aleppo toch maar te doen vallen hebben ze dertigduizend strijders gestuurd. Bovendien hebben ze  nu imam Abdullah Mukaisini opgevoerd, die plechtig verklaart dat iedere strijder die zijn leven geeft voor de verovering van Aleppo na zijn dood 72 maagden ter beschikking krijgt! (Waar blijven de Saoedi’s die voorraad toch halen?)

Verder is er Qatar, de voornaamste steun van Al Nusra, dat nu een verbond wil sluiten met de Amerikaanse “gematigde rebellen”. Iedereen weet ondertussen dat er geen gematigde rebellen bestaan en dat ze allen op een of andere wijze de sharia willen invoeren. De VS willen Aleppo tot hoofdstad maken van hun “gematigde rebellen” zodat Syrië tenminste al in twee stukken verdeeld is en zij over het voornaamste deel kunnen beschikken.

Inmiddels is de recente doorbraak van de  rebellen weer ongedaan gemaakt door het Syrische leger, de Hezbollah en de Russische luchtmacht (met 2000 gedode rebellen op enkele dagen tijd!).

Bovendien is Iran nu ook met manschappen actief. Het is de enige coalitie die  ondubbelzinnig en effectief IS bestrijdt. Rusland blijft streven naar een politiek en diplomatiek akkoord met de VS, maar is het gebruik van de dubbele maatstaf en het misbruik van “de rechten van de mens” om landen militair  binnen te vallen wel meer dan beu. Rusland wil niet de ene wereldheerser worden maar weigert ook een wereld te aanvaarden onder één (VS) wereldheerschappij. Het streeft naar strategische onafhankelijkheid, vrijheid van handelen en eerbied voor de nationale soevereiniteit. Het wil goede relaties met de VS en de EU maar aanvaardt geen sterke westerse inmenging in buurlanden die voor Rusland erg belangrijk zijn  (Georgië, Armenië, Moldavië, Oekraïne…). Rusland is nu feitelijk wel de leider van de landen die vechten tegen een unipolaire wereldoverheersing en heeft zijn economische banden versterkt met China, India, Japan, Turkije.

Indien H. Clinton president wordt, mogen we verwachten dat er in Aleppo nog veel bloed zal vloeien en veel verwoest worden. Indien Trump president wordt is een samenwerking met andere grootmachten mogelijk om de oorlog te beëindigen. We mogen verwachten dat de oorlog tegen Syrië eens zal eindigen en dat het land zijn soevereiniteit en integriteit kan bewaren. Daarvoor is de coalitie van Syrië-Hezbollah-Rusland-Iran uiteindelijk sterk genoeg. Op dit ogenblik zijn de  Russen en het Syrische leger de terroristen werkelijk aan het terroriseren. Toch kan het nog jaren duren vooraleer de 100.000 jihadisten die hier nu vechten tegen het leger, tegen het volk, tegen de  regering en tegen de president, allemaal weer naar ‘huis’ zijn.

Wat onze media je niet vertellen

De meeste berichten over Syrië in onze pers zijn afkomstig van het Syrisch observatorium voor de rechten van de mens, dat zich voorstelt als een groep binnen en buiten het land dat informatie verstrekt over de schendingen van de rechten van de mens in Syrië. Hun berichten worden overgenomen door AFP, AP, Reuters en dus door de hele westerse mediawereld. De standpunten van zowel de UNO als van de EU steunen op deze berichtgeving. En zo vinden de Vlamingen en miljoenen anderen die dagelijks hun krant lezen en het tv-nieuws volgen dat je goed ingelicht zijn over hetgeen er in Syrië allemaal gebeurt. En toch is niets minder waar.

Het Syrisch observatorium voor de rechten van de mens  werd goed op  tijd opgericht, nl. al in 2006  en gefinancierd door Qatar. Vanaf 2013 kreeg het zelfs subsidies van de EU.

Dit “observatorium” is het bedrijf van één man, Rami Abdel Rahman, die in feite Ossama Suleiman heet. Hij is een soenniet van de oppositie die in Coventry (Engeland) woont en die sinds 2000 niet meer in Syrië geweest is. Hij beslist over alle “schendingen” van de mensenrechten in Syrië, die de wereld worden ingestuurd en is in feite een propaganda-orgaan  van de  moslimbroeders, die al decennia lang ijveren voor de ontwrichting van Syrië. In het begin van de jaren ’80 pleegden de moslimbroeders een reeks bloedige aanslagen  met behulp van  westerse geheime diensten. Na de onthoofding van 80 recruten, allemaal allawieten en een mislukte moordaanslag op de toenmalige president Hafez (hij schopte een bom terug naar afzender en een andere bom doodde zijn lijfwacht), was voor deze de maat vol en hij roeide heel het nest van de  moslimbroeders uit (samen met de aanwezige westerse geheime diensten!)

Dit “observatorium” werd geforceerd voorgesteld als een onafhankelijk, betrouwbaar nieuwsagentschap, wat het helemaal niet is. Over de toestand in Aleppo vermeldt het, met de schijn van neutraliteit, dat burgers en ziekenhuizen  gebombardeerd worden “naar verluidt door het Syrische leger of de Russische luchtmacht”. Het vermeldt dat de coalitie onder leiding van de  VS weer een belangrijke kopstuk van de IS heeft uitgeschakeld. Als de rebellen door het leger omsingeld worden en in nood geraken, doet het observatorium een dringende oproep om “de rechten van de mens te respecteren” en “humanitaire hulp”  te voorzien.

De ontwrichting van het land door de rebellen, die door het westen worden gesteund, wordt voorgesteld als de door het volk verlangde bevrijding, die vooral door de Russen en het leger van het “Syrische regime” wordt verhinderd. En de  grote internationale organisaties nemen dit graag over.

Kortom, wat het Syrische observatorium voor de rechten van de mens aan berichten geeft is zo ongeveer het negatief van een foto: wat wit lijkt, is in feite zwart en het zwarte is in feite wit.

Vooral wanneer de bevrijding van Aleppo steeds meer in zicht komt, wordt het westen hysterisch en begint iedereen te  beschuldigen die aan de werkelijke bevrijding meewerkt. Margot Kidder drukte het ongezouten zo uit, richting Amerika: “Gij doodt en doodt en doodt en gij blijft nog fier op uzelf!” (Margot Kidder, L’ennemi commun des peuples. Mes chers compatriotes américains nous sommes fous, mondialisation.ca, 8 augustus 2016).

Nvdr: Vanavond naar RT gekeken.  Rusland ontkent bombardementen op woonwijken.  Integendeel.  De woning van het gezin, waarvan de vijfjarige jongen vanonder het puin gehaald werd,  zou niet door een bom maar wel door een mijn of een ontplofte gastank verwoest zijn.  Bovendien noemt men bij RT de zgn. ‘gematigde rebellen’ kortweg Al Nusra terroristen.   Pater Daniel heeft het ook over terroristen.   Rusland zou voorgesteld hebben wekelijks een staakt het vuren van 48 uur willen handhaven.

Meer bij https://www.rt.com/news/356502-russia-image-aleppo-boy/

 

 

 

 

 

1 gedachte op “Wat onze media je niet vertellen

 1. Het voormelde artikel geeft al een meer genuanceerd beeld van de toestand, dan de artikels die verschijnen in de “leugenpers”.
  Over de start van deze dramatische toestanden in Syrië, wordt echter niet ingegaan, en dat is het Oded Yinon plan.
  Een ander gevolg (of doel) van dit plan was het opgang brengen van de invasies naar de EUSSR, met het oog op de uitvoering van het Coudenhove Kalergi plan.
  Een groep die in het bijzonder wordt geviseerd, zijn de Christenen, die er moeten verdwijnen. Ik verwijs naar uitspraken van Sarkozy(van Le Métissage!!) :
  http://www.alterinfo.net/Pourquoi-Sarkozy-et-ses-amis-atlantistes-invitent-les-chretiens-d-orient-a-quitter-leur-patrie-_a80817.html
  met een citaat :
  “Pourtant d’ autres “sons de cloche”, si j’ose dire, nous viennent de sites alternatifs et semblent monter qu’au contraire Sarkozy et son équipe, et probablement Hollande aujourd’hui , travaillait , à l’abri des regards , à faire partir les chrétiens d’Orient. Ainsi le très controversé Thierry Meyssan dans le site Voltaire (http://www.voltairenet.org/Les-chretiens-d-Orient-s-erigent ) rapporte que , le 5 septembre 2011, lors d’une entrevue houleuse à l’Elysée, S. B. Bechara Boutros Rai, Patriarche Maronite d’Antioche et de Tout l’Orient qui est le chef de la principale Église de rite oriental rattachée à Rome, s’est entendu dire que” la France et ses alliés interviendraient prochainement militairement en Syrie pour y porter au pouvoir les Frères musulmans. Les chrétiens d’Orient, qui n’auraient alors plus leur place au Levant, devraient se préparer à l’exode et pourraient trouver refuge en Europe”. Un article de Louis Denghien (http://www.infosyrie.fr/actualite/les-chretiens-syriens-pousses-vers-la-sortie-par-juppe-co/) abonde dans le même sens en précisant que d’après Sarkozy et Alain Juppé « le régime de Bachar al-Assad est fini et qu’en conséquence les chrétiens syriens devaient sans tarder prendre langue avec l’opposition sunnite radicale – mais quand même « modérée » assuraient Sarkozy/Juppé – et donc se désolidariser du régime actuel, sous peine d’en subir les imminentes et graves conséquences.”(=einde citaat).
  Dit alles werpt dan ook een totaal ander licht op wat er zich achter de schermen afspeelt in het Midden Oosten en in de EUSSR.
  We zien hier opnieuw Frankrijk in de rol van de “hoer” van de islam!!
  Alles wat er zich momenteel dan ook afspeelt is dan ook geen louter toeval, maar is het gevolg van een samenzwering door de machten achter de NWO tegen onze westerse beschaving.

Reacties zijn gesloten.