Wat niet belangrijk genoeg gevonden werd…

… om in het journaal vermeld te worden.

Meisjes, vrouwen, die wegens een “subjectief onveiligheidsgevoel” zich amper nog op straat durven te begeven vroegen in Scheveningen aandacht voor het probleem. Hét probleem dat niet mag genoemd worden… In onderstaand filmpje (1″50″) wordt duidelijk wat de dames bedoelen, nl. dat zelfs bij een protestactie de actievoersters het niet wagen de onverlaten, de oorzaak van het probleem, aan te duiden:“… dat we de afgelopen weken heel slimme keuzes hebben gemaakt, verstandige keuzes, door niemand met de vinger te wijzen…”

Keuzes? Als er bij je ingebroken wordt, ga je dan niet op zoek naar de dief? Of vind je dan dat het een sukkelaar is die jouw gestolen eigendom méér nodig heeft dan jij zelf? De schrik voor represailles zit er duidelijk diep in.

Wij vragen ons af wat er nu prioritair is: seksisme, discriminatie, racisme… Eén ding is zeker: criminaliteit staat onderaan de lijst.

Bij het vrouwenprotest op Scheveningen waren vrijdagavond tussen de 500 en 600 demonstranten aanwezig. Dat zegt initiatiefneemster Roos Padmos tegen Den Haag FM.

De protestactie was bedoeld om aandacht te vragen voor de overlast die vrouwen en jonge meiden ervaren rondom de boulevard op Scheveningen. Ze willen dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de intimidatie en bedreigingen. Lees heel het verslag…