Wat hoort bij welke partij?

Elk boekske, zelfs ons lijfblad ‘t Pallieterke, heeft zo zijn ‘lichte’ bladzijde met wat denksportoefeningen of kleurtekeningen.  Naar ‘t schijnt wordt die door de lezers als eerste open geslagen.

Studio Rony heeft voor de bezoekers een wedstrijd ontworpen.  Wie als eerste erin slaagt deze helemaal correct op te lossen krijgt een jaar lang gratis Golfbrekers en drie kussen van onze lieftallige collega’s Marieke en Lolita.

De opdracht luidt: welk symbool hoort bij welke partij? 

verkiezing mascottes

Klik voor een vergroting
Alle rechten voorbehouden aan Studio Rony

Om u een klein beetje op gang te helpen, plaatsen we de partijen in een willekeurige volgorde:  CD&V, Van Rossem, PS, PVDA, N-VA, Open-VLD, VB, Groen, SP-a, LDD.   We hebben ons beperkt tot de Vlaamse partijen, met één uitzondering de PS.  Sinds Elio tot Vandela van zijn keizerlijke troon gestoten heeft in Oostende lijkt ons dat niet meer dan billijk.

Succes!

Redactie Golfbrekers

6 gedachten over “Wat hoort bij welke partij?

 1. Ik zou het niet weten, ik geef het op . Ik was geneigd die leeuwenkop te plaatsen bij VB maar die heeft zijn tanden nog en die zijn allang uitgeslagen , een vals gebit is daarentegen niet uitgesloten

   • René surft waarschijnlijk plots te veel op de sites van de “correcte” media.

    • Neeje Neeje , ik surf enkel naar de correcte media om te zien hoe een volk verder wordt afgetakeld ten gunste van een vreemde bezetter of liever bezetters . Ik voel mij ook verkeerd begrepen , wat die leeuwenkop betreft , die ik plaatste als herkenbaar symbool bij het VB . Is het niet naar waarheid dat die leeuw zijn tanden werden uitgeslagen en aan de leiband gelegd. Het enigste wat hij nog kan doen is een beetje brullen , helemaal niet angstaanjagend voor alles wat correct is . Lukte het niet om een cordon rond het VB te plaatsen.? Lukte het niet om deze partij te doen veroordelen ? . Het lukte echter niet om ze volledig te doen verdwijnen , hun centen af te pakken ! om de schijn van zogezegde democratie te behouden . Dus enkel een beetje brullen was toegelaten . Maar dat gebrul wordt steeds luider , in de ons omliggende landen en Vlaanderen . De mensen beginnen in te zien dat culturen die zo verschillend zijn , niet of zeer moeilijk kunnen samenleven , iets wat een profeet partij , zoals het VB reeds jaren voorspelde. Zelfs een “groote” socialist zoals Termont , wenst en met nadruk “minder Roma’s”. Wij staan aan het begin van een jarenlange strijd die gemakkelijk was te vermijden met een luisterend oor voor VB en correct “gezond” verstand. Ze hebben van ons symbool een circusleeuw willen maken , zijn tanden uitgeslagen en aan de ketting gelegd . Maar een moegetergde circusleeuw kan verrassend en gevaarlijk toeslaan .

     • René,
      Je hebt overschot van gelijk, ik maakte maar een grapje. Moet kunnen hé?

 2. Gaan we blijven oude Galliërs in Belgica blijven.
  Waarom kunnen de Vlaamse partijen niet samenwerken (los van hun eigen ideologie) voor een onafhankelijk Vlaanderen.
  OPEN VLD=PVV
  CDNV=CVP
  NVA=NVA
  VLAAMS BELANG=VL.BL
  LDD+V+LDD
  LIJST ROSSEM=V+LR
  Zes partijen die een V in hun naam mogen voeren moeten samen voor onafhankelijkheid gaan en niets of niemand houd ze nog tegen.

Reacties zijn gesloten.