Wat de EU niet vermag, doen zes Arabische Golfstaten wèl: héél Hezbollah op terreurlijst

Zes dagen na de Europese Unie de militaire vleugel van Hezbollah op zijn lijst van terreurorganisaties plaatste terwijl het tezelfdertijd de samenwerking met de politieke tak van de partij ongemoeid liet, is een unie van zes Arabische Golfstaten begonnen met het officieel oplijsten van héél Hezbollah op de zwarte lijst.

De Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (The Gulf Cooperation Council– GCC), een politieke en economische koepelorganisatie die Saoedi-Arabië, Oman, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Qatar en Koeweit omvatten, zijn begonnen met het ten uitvoer brengen van een besluit dat door zijn ministers van Buitenlandse Zaken op 2 juni werd goedgekeurd om Hezbollah financiële beperkingen en veiligheidsmaatregelen op te leggen.

“Wij maken geen onderscheid tussen zijn militaire en politieke vleugels van om het even welke aard,” schreef het Saoedi-Arabische dagblad Al-Watan op zondag. “Het besluit gaat veel verder dan dat van de Europese Unie dat enkel de militaire vleugel van Hezbollah op de terreurlijst omvat,” leest het artikel. Ga verder

3 gedachten over “Wat de EU niet vermag, doen zes Arabische Golfstaten wèl: héél Hezbollah op terreurlijst

  1. Zou die beslissing door die Arabische Staten eventueel niet kunnen ingegeven zijn door schrik dat hùn eigen onderdanen ook eens aan een “arabische lente” zouden kunnen denken (mèt wapensteun door de Hezbollah die toch met grote overschotten zit) ?
    De “élite” leeft in die “Staten” in oogverblindende weelde, maar heeft men zich ooit al eens afgevraagd hoé Ahmed-met-de-soepjurk & Nabilah-stikkend-in-haar-niqaab zich moeten beredderen (?) die “simpelen-van-geest” met hun schamele inboedel zouden waarschijnlijk ook eens graag hun dromen in vervulling zien gaan… zonder als het kan, maar mèt wapens, indien nodig.

  2. Nog steeds zijn de Hezb’Allah-jongeren aanwezig op kampen van de Internationale Socialistische Beweging. Van de opleiding van deze jongeren zijn reeds genoeg You tube filmpjes vertoond. Het spreekt vanzelf dat de linkse EU-top niet weet in welke bochten zij zich moeten wringen. De salafisten en wahabisten vrezen omver te worden gestoten door hun socialistische geloofsbroeders, waardoor hun luxe-leven in gevaar komt.

Reacties zijn gesloten.