Wanneer kunnen de biefstukken geplukt worden?

Onzinnige vraag, zegt u?  Heeft u het tv- nieuws niet gezien?

Een hamburger gekweekt in een laboratorium.                                   Goed idee.  Er zijn toch al weiden tekort: een derde tot de helft van de  koeien in het land b en Nederland zien al geen gras meer, zoals quasi in heel Noordwest-Europa het geval is, met uitzondering van Ierland en Zweden.
Het zijn weiden als wiegende zeeën.  Huizenzeeën.  Er moeten immers woningen bijgebouwd worden om de uitbreidende bevolking te voorzien van een dak boven hun hoofd.

Dus koeien, weg ermee.  Varkens, weg ermee.  Ze nemen teveel plaats in.  Ze zorgen voor mestoverschotten. Ze zorgen voor vliegen en stank. De veeteelt moet gesubsidieerd worden.  Dat geld kunnen ze beter spenderen aan de uitbouw van de multiculturele droomwereld.

hamburger

Hamburger hoogstam
Alle rechten voorbehouden aan Studio Rony

De Nederlandse wetenschapper Mark Post heeft de oplossing: een stukje vlees gekweekt uit stamcellen.  Uit één koe kan hij heel de wereld rundvlees bezorgen.  Nou ja, uit twee koeien.  Want er moet wel eentje halal geslacht worden.  Vanzelfsprekend. En er zal met de hindoes moeten gepraat worden.  Kan men zomaar het vlees van een heilig dier kweken zonder dat daar een gevoelige snaar geraakt wordt?

Maandag presenteert professor Post zijn hamburger van gekweekt vlees in Londen voor een select publiek op een geheime plaats.  Wij, de redactie van Golfbrekers, kregen de primeur, waarop we behoorlijk trots zijn.  We mogen als testeters fungeren. Deze namiddag organiseren we een bedrijfsbarbecue.  Een première van biefstuk, hamburger, verschillende satées, gerookte charcuterie, filet américain…allemaal gemaakt uit één klein stukje filet pur.

hamburger2 laagstam

Hamburger laagstam
Alle rechten voorbehouden aan studio Rony

Onze fotograaf Rony kon een blik werpen in het allerheiligste van de alchemist.  Onze lezers krijgen de fotoprimeur.

We vernemen dat Europees landbouwcommissaris Dacian Ciolos in Londen zal aanwezig zijn om vast te stellen of het gekweekte vlees wel degelijk de EU-norm haalt.

De G20 vragen zich af in hoever de voedselprijzen door deze revolutionaire kweektechniek zullen beïnvloed worden.

1 gedachte op “Wanneer kunnen de biefstukken geplukt worden?

 1. Zijn ze betoeterd, freya en co??
  Wie eet nu vlees dat in een laboratorium wordt vetgemest?
  En dit alles om ons beetje groen dat nog overblijft in te palmen om sociale woningen in stapels boven elkaar, zoals bv.in Japan het geval is, te kunnen volstouwen met beton???
  Is er nog geen overbodig beton genoeg? Hoe zou het komen dat zoveel huizen telkens vollopen als de hemelsluizen opengaan: alles dichtmetselen op bevel van die onbekwame overheid die van de natuurwetten geen ene moer kennen!
  En nu zal de eu zich ermee bemoeien: een bende graaiers alle aangesloten landen in Europa naar de verdoemenis helpen! Bende dieven en bemoeials: toen de grenzen nog bewaakt werden, er geen EURO ( die ik vervloek) bestond, hadden wij gewoon die europees monster als een octopus niet nodig! De landen konden perfect een pact gesloten hebben om mekaar te steunen in tijden van oorlog, maar toch niet om ieder land, iedere burger te beleren, en met een verrekijker te bespioneren? Er zijn nog nooit zoveel landen in de armoe gevallen! Ieder land bedroop zichzelf en het volk kon leven, nú moeten ze naar een voedselbank om eten te KRIJGEN!
  MOEDER,WAAROM LEVEN WIJ???

Reacties zijn gesloten.